Vykuk, nebo schizofrenik? Patrik Banga sdělil, že jeden z těch, co si na něj stěžují, je podvodník

05.12.2016 14:35

Vedoucí administrátor blogů na serveru iDnes.cz Patrik Banga se ve svém textu ohradil proti falešnému profilu Michala Malého, který dle jeho tvrzení vystupoval nově pod jménem Karel Axamit.

Vykuk, nebo schizofrenik? Patrik Banga sdělil, že jeden z těch, co si na něj stěžují, je podvodník
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Patrik Banga, někdejší redaktor ČT, dnes hlavní admin blogů na IDNES.cz

„Na blozích se poslední dny hodně diskutuje o tom, proč někteří z blogerů museli z blogů odejít. Často skloňovaným slovem je cenzura, která podle některých na blogu vládne,“ poznamenává úvodem svého textu Banga. Zároveň dodává, že prostor blogů je prostorem soukromým a od samotného vzniku na něm platí pravidla. 

„Několikrát jsme (nejen) v posledních dnech upozorňovali na to, že dodržování pravidel je hlavní podmínkou toho, aby iDNES.cz dal prostor autorům a jejich blogy si našly své čtenáře. Pokud někdo pravidla nedodržuje, je na to obvykle několikrát upozorněn; a pokud pravidla dál nechce respektovat, je z blogů iDNES.cz vyloučen. To od začátku platilo, aktuálně platí a v budoucnu platit bude. Pokud někdo s pravidly nesouhlasí, nemá smysl, aby se registroval,“ zmínil.

Dnes tak podle jeho slov server ruší blog Karla Axamita, který podle něj není ničím jiným než alter profilem již zrušeného blogu Michala Malého. „Jeho blog byl deaktivován už před několika měsíci a stejně jako jiní blogeři byl pan Malý mnohokrát upozorněn na to, že na blogu platí pravidla,“ dodává Banga a zveřejňuje také vyjádření obou diskutérů. Malý v něm mimo jiné tvrdí, že mají ověřeny identity doklady totožnosti, což podle Bangy není pravda. „Zároveň tvrdí, že se s panem Axamitem potkali prvně v životě – v restauraci, kde si navzájem půjčili přenosný počítač. Což ovšem také není pravda. Pokud by to tak bylo, museli by oba pánové sedět v restauraci a půjčovat si počítače nejméně 23x za poslední dva měsíce a v některých dnech minimálně 12 hodin denně, včetně časů po půlnoci. Přihlašovali se totiž z jednoho počítače, a to nejen do blogů, ale také do diskusí,“ dodal závěrem Banga.

O kauze blogů na serveru iDnes.cz informovaly ParlamentníListy.cz v minulých dnech, kdy si Michal Malý stěžoval na zrušení svého blogu. Avizoval také brzké zrušení profilu Karla Aksamita. O tom, že by však šlo o tutéž osobu, se ovšem nezmínil. 

Původní text ZDE.

Celé vyjádření Patrika Bangy: 

O falešném profilu Michala Malého a konci blogera Axamita

Na blozích se poslední dny hodně diskutuje o tom, proč někteří z blogerů museli z blogů odejít. Často skloňovaným slovem je cenzura, která podle některých na blogu vládne.

Prostor blogů iDNES.cz je prostorem soukromým. A od jejich samotného vzniku na něm platí pravidla. Několikrát jsme (nejen) v posledních dnech upozorňovali na to, že dodržování pravidel je hlavní podmínkou toho, aby iDNES.cz dal prostor autorům a jejich blogy si našly své čtenáře. Pokud někdo pravidla nedodržuje, je na to obvykle několikrát upozorněn, a pokud pravidla dál nechce respektovat, je z blogů iDNES.cz vyloučen. To od začátku platilo, aktuálně platí a v budoucnu platit bude. Pokud někdo s pravidly nesouhlasí, nemá smysl, aby se registroval.

O zrušeném blogu slečny Provazníkové už nemá smysl psát. Vše, co jsme k věci mohli říci, jsme řekli ZDE. Dneškem ale rušíme i další blog, konkrétně blog Karla Axamita, který není ničím jiným než alter profilem již zrušeného blogu Michala Malého. Jeho blog byl deaktivován už před několika měsíci a stejně jako jiní blogeři byl pan Malý mnohokrát upozorněn na to, že na blogu platí pravidla. Abychom učinili spravedlnosti zadost, publikujeme zde kromě našeho vyjádření i vyjádření diskutéra s profilem Karel Axamit, stejně jako vyjádření diskutéra Michala Malého.

Ten totiž tvrdí, že oba (on i pan Axamit) mají ověřeny identity doklady totožnosti, což není pravda.

article_photo

 

Zároveň tvrdí, že se s panem Axamitem potkali prvně v životě, v restauraci, kde si navzájem půjčili přenosný počítač:

article_photo

 

Což ovšem také není pravda. Pokud by to tak bylo, museli by oba pánové sedět v restauraci a půjčovat si počítače nejméně 23x za poslední dva měsíce a v některých dnech minimálně 12 hodin denně, včetně časů po půlnoci. Přihlašovali se totiž z jednoho počítače, a to nejen do blogů, ale také do diskusí.

article_photo

Z tohoto důvodu jsme blog pana Axamita/Malého deaktivovali. Pokud někoho vyloučíme, neděláme to proto, že bychom chtěli. Pokud k tomuto nepříjemného kroku ale přistoupíme, nechceme, aby se k nám vracel. A to ani pod jinou identitou.

Myslíme si ostatně, že pokud chce někdo kritizovat administraci blogů iDNES.cz kvůli neprofesionalitě, ať už má k tomu jakýkoliv motiv, měl by to dělat pod svým vlastním jménem. Přesně tak, jak to vyžadují pravidla a přesně tak, jak to platí pro ostatní blogery.

Za administraci

Patrik Banga

Vedoucí administrátor

Zdroj: http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=571823

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…