Vypadni do Ruska, noviny ti zakazujeme. Turecko zakázalo Sputnik a vyhostilo šéfredaktora

20.04.2016 19:54

Agentura Reuters informuje o tom, že ruský Sputnik má v Turecku problém. Médiu, které vzniklo v roce 2014 za účelem podávání informací světu z ruského pohledu, byl v zemi půlměsíce zablokován web. A šéfredaktor turecké verze Sputniku byl vyhoštěn ze země.

Vypadni do Ruska, noviny ti zakazujeme. Turecko zakázalo Sputnik a vyhostilo šéfredaktora
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Od chvíle, kdy došlo k sestřelení ruského vojenského letounu na syrsko-tureckém pomezí, přetrvává napětí mezi Ruskem a Tureckem. To teď dosáhlo další roviny. Agentura Reuters přinesla informace o tom, že turecká verze ruského zpravodajského serveru Sputnik byla zablokována.

„Moskva to považuje za další z řady tureckých útoků na svobodu slova. „Ruské ministerstvo zahraničí označilo blokování internetových stránek serveru za nezákonné a vážné porušení lidských práv,“ píše agentura. Z turecké strany se nepodařilo získat žádné vyjádření.

Celý text v angličtině najdete zde.

Šéfredaktorka ruského zpravodajského vysílání v angličtině RT.com Margarita Simonyanová označila blokování Sputniku v Turecku za další akt „drsné cenzury“. Server RT.com informoval také o vyhoštění šéfredaktora turecké odnože serveru Sputnik ze země.

Sluší se dodat, že Turecko zakročilo i proti jiným médiím. Některé nezávislé deníky přešly pod vládní kontrolu, jiné byly pozastaveny pro nevhodný obsah, nejčastěji šlo o „přílišnou kritiku“ vládnoucích kruhů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …