Výrazný kandidát ODS ví, že je to drsné. Přesto navrhuje po útocích v Nice následující

18.07.2016 10:54

Několik návrhů, jak čelit hrozbě terorismu, zveřejnil na svém facebookovém profilu kandidát do Senátu, bývalý disident František Stárek.

Výrazný kandidát ODS ví, že je to drsné. Přesto navrhuje po útocích v Nice následující
Foto: repro ČT, tan
Popisek: František „Čuňas“ Stárek je český publicista, bývalý šéfredaktor časopisu Vokno, disident a vězeň totality odsouzený na 5 let odnětí svobody

„Musíme ukázat svaly, dát jasně najevo, že se nebojíme a že se hodláme bránit,“ napsal s tím, že válku je nutné přenést z našich ulic do Molenbeeku, severních čtvrtí Paříže nebo do těch částí Londýna, kde se rodí a organizuje terorismus. „Strach musí mít fanatici, a ne policisté, kteří tam mají hlídkovat, ale raději tam ani nevyjíždějí,“ píše Stárek.

Konkrétně navrhuje mimo jiné obnovit státní suverenitu nad územími, která v minulosti imigranti přeměnili v no-go zóny a ve kterých se snaží uplatňovat právo šaría.

Měl by se také vojenskými prostředky „rozdrtit“ Islámský stát a zlikvidovat základny teroristů v dalších místech, jako třeba v Libyi. „Měli bychom se do tohoto úsilí aktivně zapojit, a ne jen čekat, až to za nás vyřeší někdo jiný, tj. Američani,“ navrhuje Stárek.

Podle jeho názoru by se také měla v Evropě vytvořit nadnárodní bezpečnostní databáze, do které by měly povinnost přidávat své poznatky všechny evropské tajné služby.

Za důležité považuje rovněž rozvíjet a posilovat schopnosti Armády České republiky tak, aby naši vojáci měli potřebné nástroje k ochraně naší svobody a mohli účinně spolupracovat s našimi spojenci v rámci NATO.

Měla by se také zřídit evropská obdoba Guantánama. „Kde bychom vytěžovali informace a zpravodajské poznatky ze zadržených teroristů,“ vysvětluje Stárek.

„Chceme-li mír, musíme být silní. Jedině tehdy budou chtít mír i ti, co nás touží zničit,“ dodává František Stárek.

Celý text příspěvku Františka Stárka na jeho facebookovém profilu:

Často se mně ptáte, jak po útocích v Nice čelit hrozbě terorismu. Musíme ukázat svaly, dát jasně najevo, že se nebojíme a že se hodláme bránit. Z našich ulic musíme válku přenést na jejich půdu.

A tím myslím přenést ji i do Molenbeeku, severních čtvrtí Paříže nebo do těch částí Londýna, kde se rodí a organizuje terorismus. Strach musí mít fanatici a ne policisté, kteří tam mají hlídkovat, ale raději tam ani nevyjíždějí.

Konkrétní kroky:

1. Obnovit státní suverenitu na územími, které v minulosti imigranti přeměnili v No-go zóny, ve kterých se snaží uplatňovat právo Šária.

2. Rozdrtit vojenskými prostředky Islámský stát a zlikvidovat základny teroristů v dalších místech, jako třeba v Libyii. Měli bychom se do tohoto úsilí aktivně zapojit a ne jen čekat, až to za nás vyřeší někdo jiný, tj. Američani.

3. Vytvořit v Evropě nadnárodní bezpečnostní databázi, do které by měly povinnost přidávat své poznatky všechny evropské tajné služby.

4. Rozvíjet a posilovat schopnosti Armády České republiky tak, aby naši vojáci měli potřebné nástroje k ochraně naší svobody a mohli účinně spolupracovat s našimi spojenci v rámci NATO.

5. Zřídit evropskou obdobu Guantánama, kde bychom vytěžovali informace a zpravodajské poznatky ze zadržených teroristů.

Vím, že to zní na první poslech radikálně, ale nemůžeme zároveň válčit a být v míru. Věřím v ozbrojený mír, mezi jednotlivci i mezi národy.

Chceme-li mír, musíme být silní. Jedině tehdy budou chtít mír i ti, co nás touží zničit.

Problému terorismu se věnuji i ve svém volebním programu. Kouknout na něj můžete na mém webu: http://www.cunasdosenatu.cz/volebni-program/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…