Vysmál se Babišovi a celníci si na něj došlápli. Ministr poznamenává...

01.07.2015 18:07

Majitel restaurace a vinotéky z Pardubic Daniel Pudil podle serveru Novinky.cz nedávno oznámil, že hodlá vyprodat Babišovy výrobky a následně obchodovat už jen se slušnými lidmi. Jenže netrvalo dlouho a přišla k němu celní kontrola, která spadá právě pod Andreje Babiše (ANO). Ministr financí se brání, že s tím nemá nic společného.

Vysmál se Babišovi a celníci si na něj došlápli. Ministr poznamenává...
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Andrej Babiš

Daniel Pudil patří mezi ostré kritiky elektronické evidence tržeb, kterou se chystá uvést do chodu šéf státní kasy a majitel Agrofertu Andrej Babiš (ANO). V rámci vyjadřování nelibosti nad tímto nápadem se podnikatel rozhodl vyprodat Babišovo zboží a oznámil, že příště bude nakupovat jen od slušných dodavatelů.

„Týden nato přišli celníci. Chtěli vidět veškerý alkohol a chovali se trochu arogantně,“ řekl Novinkám Pudil. Když se majitel restaurace zeptal, zda přišli na udání, jeden z celníků mu to potvrdil. „Od koho konkrétně, mi ale neřekli,“ dodal.

Předchozí kontrolu absolvoval před šesti lety a je přesvědčen, že její opakování právě v této době souvisí s kritikou Andreje Babiše. Ministr to ale odmítá. Zdůrazňuje, že má pod sebou tisíce úředníků, nad nimiž nemá absolutní moc. Podle jeho názoru jde spíše o provokaci, která má ukázat, že zneužívá svou moc, ačkoli to rozhodně není pravda. „Toho pána neznám, nikdy jsem o něm neslyšel a zásadně odmítám, že bych já něco takového dělal,“ konstatoval.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …