Vysmátý Jurečka. To jsou čísla, o jakých se lidovcům nesnilo

09.10.2021 18:29

Není to jen STAN, který se může smát, protože bude zřejmě mít více poslanců než ODS. Ale i lidovci. Díky kroužkování více než zdvojnásobí počet svých poslanců ve Sněmovně.

Vysmátý Jurečka. To jsou čísla, o jakých se lidovcům nesnilo
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka

Jak jsme již informovali, současné výsledky zatím ukazují drtivé vítězství hnutí STAN na úkor jejich koaličního partnera, Pirátů. Podle kalkulací iDnesu se zatím do Poslanecké sněmovny dostanou tři Piráti a 34 Starostů a Nezávislých. STAN tak vítězí nejen nad svým koaličním partnerem, ale také nad ODS. Ta bude dle současných výsledků iDnesu mít 33 mandátů, tedy o jeden méně než Starostové. Ačkoliv zatím nad druhou koalicí vede o více než deset procent.

Proč? V koalici SPOLU jsou totiž vítězem voleb lidovci. ODS si polepší o osm mandátů, ovšem obhajuje 25. Lidovci obhajují mandátů 10. Ale zatím si připisují zisk 13, tedy více než stoprocentní nárůst. Jak se ukázalo ve volbách, kterých se účastnili lidovci v rámci Unie svobody nebo ve volbách do europarlamentu, lidovecký elektorát sice není z nejpočetnějších, kroužkuje ovšem pečlivě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…