Výsměch princi Harrymu a jeho manželce: Chtějí jen dvě děti kvůli klimatu? Bude víc místa v tryskáči

05.08.2019 20:44

Publicistu Tomáše Klvaňu nenechalo v klidu prohlášení britského prince Harryho a jeho manželky Meghan, kteří oznámili světu, že chtějí mít dvě děti, a to především proto, aby třetím dítětem nezatěžovali klima této planety. Klvaňa královský pár pochválil, ale přidal také jedno rýpnutí. A publicista Daniel Kaiser zašel ještě dál...

Výsměch princi Harrymu a jeho manželce: Chtějí jen dvě děti kvůli klimatu? Bude víc místa v tryskáči
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

Publicista a vysokoškolský pedagog Tomáš Klvaňa je za toto rozhodnutí v podstatě pochválil, byť přidal i jednu zlehčující poznámku.

„Princ Harry a Meghan zcela správně chtějí maximálně dvě děti, samosebou kvůli snížení uhlíkové stopy. Jsou ohleduplní ke globálnímu klimatu a za to jim patří dík. A taky bude v privátním tryskáči víc místa!“ napsal Klvaňa na Twitteru.

Jeho kolega z branže Daniel Kaiser, komentátor serveru Echo24.cz, zašel v kritice královského britského páru ještě dál.

„Nejnovější známou obětí klimatické psychózy je princ Harry. S manželkou Meghan mají zatím jedno novorozeně a teď oznámili, že k němu přidají nanejvýš jedno další, aby příliš nezatížili planetu uhlíkovými stopami třetího, čtvrtého…,“ napsal komentátor zmíněného serveru s tím, že manžele toto rozhodnutí ani nemusí příliš bolet, protože princova manželka už není z nejmladších, je jí 37 let, takže se dá předpokládat, že by pět či šest dětí na svět pravděpodobně nepřivedla, ani kdyby manželé toto osudové rozhodnutí neučinili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…