Vysočinu povede další čtyři roky lékař Běhounek

09.11.2012 16:24

Hejtmanem Vysočiny dnes krajští zastupitelé zvolili opět Jiřího Běhounka (za ČSSD). Při hlasování nového pětačtyřicetičlenného zastupitelstva získal 34 hlasů. Sedm zastupitelů bylo proti. Na Vysočině vznikla stejně jako v uplynulých čtyřech letech menšinová vláda ČSSD s podporou KSČM. Dohromady budou mít 28 mandátů. Běhounek se stal prvním hejtmanem Vysočiny, který svou funkci obhájil.

Vysočinu povede další čtyři roky lékař Běhounek
Foto: c-m-t.cz
Popisek: Jiří Běhounek, hejtman kraje Vysočina

V krajských volbách na Vysočině letos zvítězila ČSSD se 17 mandáty před KSČM s 11 a KDU-ČSL se sedmi zastupiteli. V zastupitelstvu je také pět členů ODS, tři zástupci koalice Pro Vysočinu a dva členové TOP 09.

Rada má 9 členů

Zastupitelé pak po delší debatě zvolili devítičlennou krajskou radu. Šedesátiletý ortoped Běhounek bude v kraji stejně jako v minulých čtyřech letech dohlížet na zdravotnictví. Nemění se ani obsazení pozic náměstků hejtmana. Prvním náměstkem se stal šestačtyřicetiletý Vladimír Novotný, který bude řídit finance a grantovou politiku. Nad dopravou a majetkem bude mít dozor druhý náměstek, šestačtyřicetiletý Libor Joukl.

Nováčkem v radě kraje bude krajský šéf ČSSD na Vysočině, čtyřicetiletý Zdeněk Chlád, jehož resortem bude zemědělství, lesní a vodní hospodářství a zároveň životní prostředí. Novou radní je také dosavadní starostka obce Brancouze, devětatřicetiletá Jana Fialová, která bude garantem školství.

Na územní plánování bude dohlížet třiačtyřicetiletý Petr Piňos, starosta Budišova, který bude jako jediný neuvolněným radním. Radním pro regionální rozvoj bude opět osmatřicetiletý Martin Hyský, osmačtyřicetiletý Petr Krčál bude mít znovu na starosti sociální oblast. Osmapadesátiletá Marie Kružíková bude na krajské úrovni dohlížet na kulturu a cestovní ruch.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …