Vystrčil na Tchaj-wanu brání odkaz Masaryka. Je dobře, že Čína píská, říká senátor Hilšer

31.08.2020 7:35

„Nesmíme vyměnit lidství za prachy, i kdybychom měli být sami,“ napsal senátor Marek Hilšer k cestě předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) na ostrov, jenž se považuje za samostatný stát, ale pevninská Čína ho pokládá za svou provincii.

Vystrčil na Tchaj-wanu brání odkaz Masaryka. Je dobře, že Čína píská, říká senátor Hilšer
Foto: reprofoto: YouTube
Popisek: Miloš Vystrčil ve vysílání zahraniční televize

Senátor Marek Hilšer na sociální síti Facebook prozradil, že se Vystrčilovi i jeho delegaci dostalo na Tchaj-wanu bouřlivého přijetí. U předsedy horní komory ocenil, že navázal na odkaz T. G. Masaryka, který vždy kladl důraz na to, že i země velikosti Československa musí mít hodnoty, které bude prosazovat. V případě Československa šlo podle Masaryka o hodnotu humanity.

Český senát podle Hilšera ukázal, že Masarykův československý odkaz dál rozvíjí.

„Jsem rád, že se Česká republika přihlásila k podpoře demokracie a lidské důstojnosti, jež tkví ve svobodě člověka. Jsem rád, že dáváme Tchaj-wanu naději, že jsou země, kterým není osud demokracie na Tchaj-wanu lhostejný. Náš první prezident TGM viděl smysl našeho národa v kultivaci univerzálního lidství a šíření myšlenek humanity. Tento úkol vkládal do vínku malého národa, ukazovat cestu těm velkým. A i když se může taková myšlenka jevit naivní ve světě pragmatického kalkulu a síly, je světlem a nadějí pro tento svět,“ napsal Hilšer.

Člen horní komory českého parlamentu má za to, že se Senát jasně postavil na stranu slabších, ale spravedlivějších a vyzval k tomu, ab tak činila celá republika bez ohledu na cenu.

„Nesmíme vyměnit lidství za prachy, i kdybychom měli být sami. Jedině tak nám bude dobře. Je skvělé, že stále ještě část našeho národa netancuje, jak pekingští komunisté pískají. Jedině tak si zachováme důstojnost,“ uzavřel Hilšer.

Marek Hilšer o cestě Miloše Vystrčila na Tchaj-wan

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…