Vystrčil zhodnotí svou cestu na Tchaj-wan, má ji za úspěšnou

05.09.2020 6:36

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) dnes po poledni v Praze zhodnotí svou cestu na Tchaj-wan. Už před pátečním odletem novinářům v Tchaj-peji řekl, že misi pokládá za úspěšnou. Ostrovní země je podle něj ochotna ekonomicky se více angažovat v Evropě prostřednictvím České republiky a Česko by toho mělo využít. Cestu kritizovala Čína, která Tchaj-wan považuje za svou vzbouřeneckou provincii.

Vystrčil zhodnotí svou cestu na Tchaj-wan, má ji za úspěšnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Čínský ministr zahraničí Wang I pohrozil předsedovi české horní komory, že za misi zaplatí vysokou cenu. Proti výroku se ohradila česká diplomacie i evropští představitelé.

Senátní delegaci na Tchaj-wan doprovázeli zástupci 36 českých firem, které jsou zaměřené především na moderní a pokročilé technologie. Česko a Tchaj-wan by mohly spolupracovat například v kybernetické bezpečnosti i v boji proti koronaviru. Ve hře je i zřízení přímé letecké linky mezi Prahou a Tchaj-pejí, působení v Česku zvažuje i jedna z tchajwanských bank nebo Tchajwanská asociace výrobců elektroniky.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…