Vytočený Jurečka. Přijel do Bakalových novin a tam na něho čekal podraz

09.08.2014 13:55

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSSL) se podle svých slov pěkně naštval. Napsal to na svém Facebooku. Šlo o to, že se snažil vyhovět Martinu Veselovskému z vydavatelství Economia a nakonec byl neprávem nařknut z papalášských manýrů. Rozhořčilo ho posouvání skutečnosti do jiné roviny a zkreslení informace.

Vytočený Jurečka. Přijel do Bakalových novin a tam na něho čekal podraz
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

„Dneska jsem po dlouhé době fakt vytočenej. Řeknu vám, co se stalo,“ neformálně oslovuje ministr své příznivce na Facebooku. Dále popisuje, jak se musel neplánovaně vydat z dovolené do Prahy na schůzku, kterou svolal premiér. „Když jsem se to ráno dozvěděl, tak jsem do půl hodiny seděl ve vlaku od nás do Prahy, operativně jsem na 13 hod. svolal poradu kolegů k situaci k sankcím,“ líčí Jurečka a uvádí i nabitý časový harmonogram.

„Poradu jsme měli do 14 hod., na 15 hod. jsme měli jednání u premiéra. Ve 14 hod. mě požádal můj tiskový mluvčí, že volali z týmu Martina Veselovského, zda bych mohl přijet do Economie na aktuální rozhovor k sankcím a dopadům na agrární trh."

Chtěl jsem vyhovět

Marián Jurečka se rozhodl žádosti vyhovět. „Byť jsem se ještě před jednáním u premiéra potřeboval zastavit u sebe na bytě převléci do saka, a již tak jsem to měl časově napnuté, rozhodl jsem se vyjít Economii vstříct a jel jsem tam.“

Jenže tady začíná budoucí potíž. Jurečka popisuje, že auto, kterým s řidičem jezdí, má na střeše maják. „Ale používá (řidič) jej jen výjimečně a cestou jsme jej nepoužili,“ tvrdí ministr. Jenže Jurečkův vůz s majákem vyfotil fotograf. „Nicméně Jan Kubita (nevím, zda pracuje v Economii, asi ano) to naše zaparkované auto s majákem na střeše vyfotil a komentoval to na Twiteru v duchu, že mám papalášké manýry,“ stěžuje si ministr.

„Co na to říci, snažil jsem se vyjít maximálně vstříc, maják používám jen naprosto vyjímečně. Snažím se i jako ministr chovat stále stejně, jako když jsem jím nebyl, a pěkně mě štve, když někdo zkresluje informace a posouvá je do jiné roviny,“ uzavřel svou poznámku na Facebooku Jurečka.

Kompletní text Mariana Jurečky:

Dneska jsem po dlouhe dobe fakt vytocenej. Reknu vam co se stalo. Neplanovane jsem dnes z dovolene od rodiny musel do Prahy na schuzku, kterou svolal premier. Kdyz jsem se to rano dozvedel, tak jsem do pul hodiny sedel ve vlaku od nas do Prahy, operativne jsem na 13 hod. svolal poradu kolegu k situaci k sankcim (i vcera jsme ji meli). Poradu jsme meli do 14 hod. Na 15 hod. jsme meli jednani u premiera. Ve 14 hod. me pozadal muj tiskovy mluvci, ze volali z tymu Martina Veselovskeho, zda bych mohl prijet do Economie na aktualni rozhovor k sankcim a dopadum na agrarni trh. Byt jsem se jeste pred jednanim u premiera potreboval zastavit u sebe na byte prevleci se do saka a jiz tak jsem to mel casove napnute, rozhodl jsem se vyjit Economii vstrict a jel jsem tam. Autem, kterym jezdim, a kdy ridic ma na strese majak, ale pouziva jej jen vyjimecne a cestou jsme jej nepouzili. Nicmene Jan Kubita (nevim zda pracuje v Economii, asi ano). To nase zaparkovane auto s majakem na strese vyfotil a komentoval to na Twitru v duchu, ze mam papalaske manyry. Co na to rici, snazil jsem se vyjit maximalne vstric, majak pouzivam jen naprosto vyjimecne. Snazim se i jako ministr chovat stale stejne jako kdyz jsem jim nebyl a pekne me stve, kdyz nekdo zkresluje informace a posouva je do jine roviny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …