Vytočí je burkiny v akvaparku, ale co nízké platy učitelů? Komentátor udeřil na mnohé Čechy

15.07.2017 10:49

„Čechy vytočí plavky, ale nízké platy učitelů ne,“ pozastavil se ve svém komentáři na serveru E15.cz Michal Tomeš.

Vytočí je burkiny v akvaparku, ale co nízké platy učitelů? Komentátor udeřil na mnohé Čechy
Foto: Archiv
Popisek: Ženy v burkinách

Tomeš se ve svém komentáři vyjadřuje ke kauze dvou žen, které si na koupaliště v pražských Čestlicích vzaly burkini. „Občanské rozhořčení bylo velké – na obou stranách barikády se psaly komentáře, emaily, články. Také se točily z etického i profesního hlediska opravdu bizarní reportáže,“ poznamenal Tomeš a zeptal se, zda by Češi dokázali zorganizovat takto efektivně něco jiného. 

„Česko je země, kde se obyvatelé na Facebooku mobilizují kvůli uprchlíkům, kteří v naší zemi nejsou – pokud nepočítáte těch 12 lidí, kteří (i kdyby se rozkrájeli) naši demokracii nepohnou směrem k islamistické diktatuře ani o píď. Nehledě na to, že náš tucet uprchlíků nejspíš ze všeho nejvíc řeší vlastní existenční otázku, než aby demontoval liberální stát,“ poznamenal Tomeš.
  • Původní text ZDE

„Kde jsou ale ty hordy Čechů dožadujících se – co třeba lepšího školství? Proč nevolají po tak základní věci, jako je důstojná mzda pro učitele, a proč nevyvíjí důrazný tlak na zvýšení kvality pedagogického vzdělávání?“ zeptal se následně a dodal, že Česká republika platí své učitele nejhůř z celé Evropy.

„Malé platy, které učitelům nabízíme, můžou za to, že se na pedagogické fakulty nehlásí ti nejlepší z nejlepších a že tam navíc ani ti nejlepší neučí," podotkl závěrem Tomeš s tím, že špatně zaplacení učitelé mají často špatné vzdělání a z českých škol pak vycházejí Češi, které vytočí plavky, ale skomírající české školství ne. Kruh se tak podle něj uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…