Vytřeli si s námi. Takto dnes funguje na komunální úrovni ODS

22.09.2016 20:09

Pražský zastupitel za KDU-ČSL Otto Schwarz se na svém blogu na iDnes.cz řádně opřel do ODS, která již dávno nedosahuje takových kvalit jako kdysi. Kritizoval populismus a přístup strany k prodeji obecních bytů, který jasně signalizuje, že nejedná v zájmu občanů.

Vytřeli si s námi. Takto dnes funguje na komunální úrovni ODS
Foto: TOP 09
Popisek: Otto Schwarz

„Politici KDU, zelených, ANO a TOP si s voliči vytřeli zadek!“ cituje Schwarz zastupitele za ODS, který nesouhlasil s postupem opozičních kolegů a osočil je z populismu, který údajně zabránil rozprodat obecní byty.

„Pokud se chce politik chovat jako populista, rozhodně se nedoporučuje vytírat si s voličem příslušný tělní otvor. Osvědčeným postupem je v tomto případě spíše mazání medu kolem jiného tělního otvoru, a to právě dotyčného voliče,“ napsal Schwarz a jako populismus označil právě snahu prodat obecní byty pod cenou „vybranému segmentu voličů“.

Celý text zde.

Právě lidovci, zelení, TOP 09 i ANO naopak jednali nepopulisticky a v zájmu veřejnosti, ne jak se snaží prosadit mnozí členové ODS. „Strana modrého ptáka totiž vsadila v posledních komunálních volbách na tentýž elektorát a stejnou rétoriku,“ přirovnal Schwarz ODS k lobbistickému spolku.

V závěru dodal, že se z celé kauzy poněkud rozslzel. „A to při vzpomínce, kolik skutečných výrazných osobností byla schopna v minulosti ODS, kdysi hegemon české politiky, občanům představit a nabídnout. Ale zazvonil zvonec a i téhle pohádky je konec. Dnes už jen ochotnická šmíra... V Praze 2 rozhodně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sága rodu Fialů pokračuje. Bobošíková našla, kde premiérovi přátelé berou ze státního

20:45 Sága rodu Fialů pokračuje. Bobošíková našla, kde premiérovi přátelé berou ze státního

Členové ODS propojení s premiérem Fialou hbitě podnikají v dotacích, ačkoliv ODS dotace odsuzuje. Je…