Významný americký republikán o Ukrajině: Do toho nám vážně nic není

26.04.2014 14:17

Otec amerického uskupení Tea Party má za to, že by se Amerika měla přestat vojensky vměšovat do věcí, do kterých jí nic není. Ve světě se mají Spojené státy angažovat především prostřednictvím obchodu, který prospěje americkým daňovým poplatníkům. V jejich zájmu však rozhodně není americká intervence na Ukrajině.

Významný americký republikán o Ukrajině: Do toho nám vážně nic není
Foto: archiv
Popisek: Americký republikánský prezidentský kandidát Ron Paul z Texasu

Bývalý americký kongresman Ron Paul důrazně varuje před zásahem USA na Ukrajině, a to opakovaně. Britský pořad Channel Four News s mužem, který je otcem hnutí Tea Party a volá po důrazném zeštíhlení americké vlády i zastavení amerických akcí v zahraničí, v pátek večer přinesl rozhovor, na nějž upozorňují BritskéListy.cz.

Za posledních deset let jsme už vydali pět miliard dolarů ve snaze určit politické vedení Ukrajiny

Paul upozorňuje, že sankce vůči Rusku lze brát také jako první stupeň válečného aktu proti této zemi. Angažmá na Ukrajině prý přitom není v zájmu amerických daňových poplatníků.

Celý text ZDE.

„Za posledních deset let jsme už vydali pět miliard dolarů ve snaze určit politické vedení Ukrajiny, a pak jsme se podíleli na svržení Janukovyčovy vlády. A tehdy se tyhle věci, teď nedávno, tak strašně zkomplikovaly. Já zastávám neintervencionistickou zahraniční politiku. Do Ukrajiny nám nic není, neslouží to žádným našim zájmům, je to součástí téhož postoje, který nás zatáhl do katastrofy na Blízkém východě, mnoho lidí umírá, vydávají se na to obrovské peníze, ještě stále trpíme důsledky válek v Iráku a v Afghánistánu, hrozí válka v Sýrii. My nepotřebujeme další hrozbu války, američtí daňoví poplatníci to nechtějí,“ podotýká někdejší kongresman.

Spojené státy by se měly starat o obchod a své záležitosti, nezasahovat tedy do záležitostí cizích, jako je svržení ukrajinské vlády. To však neznamená, že by Paul chtěl USA izolovat. Naopak, chce je otevřít světu prostřednictvím volného obchodu, s Ruskem, s Kubou a dalšími zeměmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…