Vždyť tu nic nemám, bránili se pražští radní nákupu drahého nábytku

03.05.2011 10:37

Pražští radní si dohromady vybavili kanceláře za 1,3 miliony korun. A to se ještě nestihlo vybavit ani zdaleka všechno. Na dotaz, proč je jejich kancelář stála tolik peněz, se většinou ohrazují tím, že to není možné, že tam přece nic nemají.

Vždyť tu nic nemám, bránili se pražští radní nákupu drahého nábytku

Nejvíc utrácel náměstek Josef Nosek, celkem za kancelář dal 186 tisíc korun. "To mi snad ani neříkejte. Nechtěl jsem utrácet. Proto jsem se ptal, kolik nábytek stojí, když jsem ho vybíral. Ale nikdo mi nad katalogem neuměl říct ceny," stěžoval si Nosek MF Dnes.

Jeho kancelář se neměnila od roku 1994, prý bylo vybavení už dávno nevyhovující, zdi a záclony zažloutlé. "Nenašel jsem tu nábytek, který bych mohl použít," podotkl. Zařizoval dvě místnosti - pro sebe a pro sekretariát.

Jako druhý v pořadí nejvíce utrácel zpěvák Jan Kalousek, dnes předseda výboru pro cestovní ruch a zahraniční vztahy, celkem 165 tisíc korun. Na zdi mu navíc visí obrazy českých umělců z Galerie hlavního města Prahy. "Do kanceláře vodím zahraniční návštěvy a ty tak uvidí práci českých umělců," vysvětlil.

Třetí nejdražší kancelář patří radnímu Radku Lohynskému a čtvrtá předsedovi kulturního výboru Ondřeji Pechovi. "Vždyť tu nic nemám," reagoval Pecha s tím, že nechápe, jak se mohl umístit čtvrtý.

Naopak úplně poslední se na žebříčku utrácečů umístil primátor Bohuslav Svoboda. Ten za svou kancelář neutratil ani korunu.

Čtěte:

Primátor Svoboda si kancelář nezařizuje. Čeká na soud

Svoboda chce v Praze pokračovat. Mohl by si konečně zařídit kancelář

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…