Vzpoura? Nekontrolujte už očkování! Český umělec, světová hvězda, divadlům

18.01.2022 7:41 | Komentář

Světově uznávaný baletní tanečník Petr Zuska sepsal na začátku roku výzvu divadelníkům, aby se postavili na stranu svobody a práva jednotlivce na rozhodování o vlastním těle. Je to podle něj adekvátní reakce na situaci, kdy se tu pod hesly o veřejném zdraví rozjíždí zastrašování nové totality. Vhodným příkladným gestem by podle něj bylo zrušená kontrola covidových certifikátů, které slibovaný ochranný účel stejně neplní.

Vzpoura? Nekontrolujte už očkování! Český umělec, světová hvězda, divadlům
Foto: Facebook Petra Zusky
Popisek: Petr Zuska

Baletní mistr Petr Zuska na začátku nového roku a nové vlády sepsal výzvu všem divadelníkům a dalším umělcům. Ti by se podle něj měli v tomto roce přičinit o to, aby byly odčiněny škody, které svět pandemie napáchal na lidské společnosti.

Anketa

Podporujete plošné testování ve firmách?

13%
hlasovalo: 20677 lidí

„Nechci zde znovu rozebírat všechno, co bylo v uplynulých dvou letech v rámci boje s virem na společnosti již napácháno, to už bohužel změnit nejde. Ovlivnit další průběh těchto neveselých časů však možné je,“ věří choreograf.

Rád by prý věřil, že tuto změnu přinese nová vláda, ale obává se, že se to od Fialova kabinetu čekat nedá.

Zuska hovoří o „segregaci a diskriminaci“ části společnosti, která není očkovaná. A společenskou atmosféru fatálně poznamenávají i další věci. „Plošná a agresivní cenzura na sociálních sítích i ve veřejném prostoru jede na plný plyn, stejně jako naopak jednostranná propaganda jediného ‚správného‘ názoru. Dialog, jako základ demokratických principů, už téměř neexistuje,“ obává se.

I proto, že v jiných evropských zemích začínají zásahy ozbrojených složek proti svobodomyslným lidem svou brutalitou připomínat ty nejhorší časy historie. To vše pod heslem zdraví, bezpečnosti a všeobecného dobra, které už z temné historie taky známe.

Pak se hvězda světového baletu zamýšlí, co mohou proti těmto nebezpečným jevům udělat divadla. Přinejmenším mohou jít příkladem při svém provozu. Zuska je tedy vyzývá, aby přestala kontrolovat bezinfekčnost diváků při vstupu.

„Ona ‚bezinfekčnost‘ je totiž opřena předně a téměř výhradně o vakcinační certifikát. Není však žádným tajemstvím, že vakcíny zdaleka nefungují tak, jak se před rokem tvrdilo,“ vysvětluje nesmyslnost tohoto „bezpečnostního“ opatření. Divák s Tečkou klidně může ostatní diváky nakazit a validita jeho certifikátu je naprosto nulová.

CELÁ VÝZVA PETRA ZUSKY

Druhou absurditou je podle něj samotný průběh takových kontrol, které se zvrhávají do komedie. Nikoliv kvůli tomu, jak je nebohé uvaděčky provádějí, ale protože jsou samy o sobě naprostou absurditou.

Proklamovaná „Tečka“ se ukázala být pouze tečkou za naším svobodným rozhodováním o svém těle a za plnohodnotným životem, jak jsme jej znali.

„Česká republika a všechny další státy se stávají pouze vazaly obřích farmaceutických firem a korporátů, které zdraví populace vůbec nezajímá, na rozdíl od peněz a moci. Obojí jim strmě roste,“ obává se umělec.

Krok za krokem se podle něj přibližujeme totalitě, která tak jako všechny totality před ní zneužívá lidský strach – tentokrát pod hesly medicíny a vědy.

„Nechť se česká divadla nadále nenechají vtahovat do těchto ryze mocenských praktik a podílet se tím na bezprecedentním omezováním svobod a práv občanů, kteří mají divadlo rádi,“ vybízí divadelník. Právě divadla by měla využít své autority ke kroku směrem ke zdravému rozumu, úctě k individualitě a integritě každého jednotlivce.

Očkování totiž stále je osobní volbou každého člověka, nikoliv vstupenkou či certifikátem plnohodnotného společenského statusu.

„Jsme v tom všichni. Očkovaní i neočkovaní. To my všichni jsme tento stát. My jsme občané této země a ne ovce ve stádě. Uvědomme si, že právě spoluvytváříme svět, ve kterém budeme žít a kde budou vyrůstat a žít i naše děti,“ vybízí Petr Zuska.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…