Wagenknecht: Odvolání bylo bez udání důvodu, nabídku zvážím

22.06.2015 6:04

Lukáš Wagenknecht, kterého ministr financí Andrej Babiš (ANO) odvolal z funkce svého prvního náměstka, dnešní Mladé frontě Dnes (MfD) řekl, že ho Babiš odvolal bez udání důvodu. Jeho nabídku na další působení prý zváží. Pozici politického náměstka ale považuje za "trafiku bez kompetencí", uvedl v MfD. Že je funkce politického náměstka "trafikou bez kompetencí", řekl také České televizi.

Wagenknecht: Odvolání bylo bez udání důvodu, nabídku zvážím
Foto: Česká televize
Popisek: Lukáš Wagenknecht

Babiš o víkendu serveru iDnes.cz řekl, že Wagenknecht je odvolán k 26. červnu a současně má nabídku na pozici politického náměstka. Tu ale Wagenknecht již dříve odmítl. Podle informací dnešní MfD však Babiš může Wagenknechtovi nabídnout i jiné pracovní možnosti.

Šestatřicetiletý Wagenknecht se v posledních měsících dostal do sporu s ministryní pro místní rozvoj Karlou Šlechtovou (za ANO). Auditorský tým, který pod Wagenknechta spadá, tvrdil, že tendr na monitorovací systém evropských fondů MS2014+ provázelo množství závažných chyb. Tento závěr potvrdila Evropská komise.

Šlechtová audit označila za neprofesionální a opřený o spekulace. Prohlásila, že kvůli němu je ohroženo čerpání fondů v programovém období 2014 až 2020. Na konci dubna vláda rozhodla, že systém proplatí ze státního rozpočtu. Státní pokladna tak přijde o stovky milionů korun.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…