Web Petra Hájka účtuje s ODSáky: Zmrvil, co mohl. A Němcová...

01.10.2013 16:24

Na serveru Protiproud se dnes pokoušejí vysvětlit, proč ODS, která mezi pravicovými stranami vždy dominovala, nyní najednou bojuje o holé pětiprocentní přežití. Jakkoliv se prý na rozdíl od TOP 09 pořád jedná o stranu, kterou má smysl volit, na druhou stranu se ale nelze divit voličům, kteří už to vzdali.

Web Petra Hájka účtuje s ODSáky: Zmrvil, co mohl. A Němcová...
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

Tato strana totiž má nějakou tradici a ideový základ, byť jej současné vedení ignoruje. Ze strany prý jsou slyšet i názory, že úplně doprava jít nelze, protože tam je maximálně pět procent voličů. Jenže v době, kdy se strana svých ideálů držela, dokázala získávat téměř třetinu voličů.

Jedinou šancí, aby strana znovu objevila své kořeny, je podle Hájka opozice. Tam by se jí mohlo povést to, co jí dodnes uniká - uvědomit si, proč jí voliči utekli. Lepkavou past na ně líčí Andrej Babiš, zatímco strana se obrací ke středovým a levicovým voličům, kteří ji ale nikdy volit nebudou.

Celý text čtěte ZDE.

To se projevuje i v sestavách, které se objevily na volebních kandidátkách. Například v Praze hned na druhém místě bývalý primátor Bohuslav Svoboda, kterého Protiproud ohodnotil: „Uměle vytvořený politik, který zatím v Praze politicky zmrvil, co mohl, a nese jednoznačnou vinu na tom, že ODS ztratila historicky poprvé radnici hlavního města.“ A hned za ním exposlankyně Jana Černochová a Lenka Kohoutová, z nichž prý první patří k zeleným či jiným neomarxistům, a druhá k ČSSD. Z prvního místa vše jistí Miroslava Němcová, která dokáže jen dramatickým hlasem přednášet obecné fráze.

„Doporučil bych proto každému, kdo se z nějakých důvodů chystá tuto stranu ještě volit, aby především využil svého preferenčního hlasu a vypoklonkoval výše zmíněné figury, které velkou měrou pád současné ODS zapříčinily,“ doporučuje Protiproud. Totéž se doporučuje v dalších krajích. Například v Plzni by prý významným signálem k očistě ODS bylo vypráskání pravdoláskaře Jiřího Pospíšila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…