Witowská, agentka Petra Pavla? Šéf ČT Dvořák má jasno

08.09.2020 8:42

Generální ředitel České televize Petr Dvořák se vyjádřil k možnému střetu zájmů moderátorky Světlany Witowské. Budou ji prý muset „hlídat“ kvůli jejímu vztahu s bývalým velvyslancem v USA Petrem Kolářem, který nyní působí jako poradce Petra Pavla, jenž připouští kandidaturu v příští přímé volbě prezidenta, informuje Blesk.cz.

Witowská, agentka Petra Pavla? Šéf ČT Dvořák má jasno
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Petr Dvořák

Podle Dvořáka působení Witowské v pořadu, kam si zve politiky, nedochází ke střetu zájmů: „Co se týče střetu zájmů, já tam žádný zásadní střet zájmů necítím, protože přítel Světlany Witowské není ani aktivní politik, ani aktivní státní úředník,“ řekl Dvořák Blesku.

Anketa

Vyhraje hnutí ANO krajské volby?

70%
14%
hlasovalo: 14780 lidí

„Pokud by se tahle situace změnila, pak to samozřejmě budeme řešit,“ doplnil. Dlouholetá moderátorka Událostí na ČT se po dvou letech s pořadem rozloučila předminulou neděli. Teď ji mohou diváci opět vídat v pořadu Interview ČT24.

ČT pokládá nestrannost svých moderátorů „za naprosto zásadní“, případný střet zájmů prý hlídá. „Dlouhodobě máme nastavené kontrolní mechanismy, jež střetu zájmů zamezují a také zaručují, že obsah vysílání nepodléhá rozhodnutí jednotlivce,“ řekla již dříve Karolína Blinková, tisková mluvčí ČT.

Podle některých radních ČT hrozí, že by mohl Witowskou její nový partner ovlivňovat. „Je to problém. Není to úplně tak, aby nad tím vedení ČT mohlo mávnout rukou. Využiji svého práva a vedení televize se na to zeptám,“ řekl Blesku Zdeněk Šarapatka, člen Rady ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…