Wollnerovci opět grilují kancléře Mynáře. Měl si načerno postavit rybník na zasněžování sjezdovky

07.02.2019 21:10

Nad prezidentským kancléřem Vratislavem Mynářem se opět stahují mračna. Další zajímavou kauzu tentokrát otevírají reportéři České televize, kteří přišli se zjištěním, že před třinácti lety postavil v Osvětimanech na Slovácku rybník, z něhož zasněžuje tamní sjezdovku, aniž na to má povolení.

Wollnerovci opět grilují kancléře Mynáře. Měl si načerno postavit rybník na zasněžování sjezdovky
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Vratislav Mynář v pořadu Horké téma

Reportéři České televize uvedli, že na celou věc nevědomky upozornil Mynář, když na jejich otázky odpovídal nestandardně prostřednictvím videa, které zveřejnil na oficiálních stránkách Hradu.

Hradní kancléř ani nepopírá, že k vybudování rybníku nemá potřebné povolení. „Musím konstatovat, že ke dnešnímu dni – byť jsme poněkolikáté požádali o dodatečné stavební povolení – se nám nepodařilo z důvodu úmrtí několika majitelů pozemků dotáhnout veškerá dědická řízení,“ uvedl ve videu Mynář.

Neobjasnil, proč začal s výstavbou, aniž měl povolení. I když je přesvědčený, že dodatečné povolení ke stavbě v dohledné době obdrží, faktem zůstává, že stavět bez povolení stavebního úřadu je protiprávní a v takovém případě může hrozit i odstranění stavby.

V Osvětimanech, kde je Mynář zastupitelem, vlastní kromě místního rybníku také penzion se sjezdovkou. Právě tu ale zasněžuje pomocí vody z rybníku. Argumentuje však tím, že na to už má od správce toku, kterým jsou Lesy ČR, povolení.

I z toho ale kouká černota, jelikož ani to není dostačující. Na to, aby směl vodou z rybníka zasněžovat lyžařský svah, je potřeba především souhlasu vodoprávního úřadu v Uherském Hradišti. Na ten se však Mynář obrátil teprve minulý týden.

Reportéry velmi zaskočilo, že Mynář s jejich žádostí o vyjádření naložil tak, že natočil video a neumožnil jim klást otázky při rozhovoru, jak bývá běžné. Video nahrané na YotuTube zveřejnil Hrad ještě před odvysíláním reportáže v televizi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…