Xavere, stydím se! Stěžuji si, řekl kolega. A vrátilo se mu to

19.08.2020 7:50

Aféra fotografie moderátora Luboše Xavera Veselého s předsedou Dělnické strany sociální spravedlnosti Tomášem Vandasem má pokračování. Hudební redaktor Dalibor Zíta se mu totiž rozhodl zavařit u Rady Českého rozhlasu. Svým činem se pochlubil v Deníku N a obratem se mu dostalo rady, že jej na veřejnoprávní stanici nikdo nedrží.

Xavere, stydím se! Stěžuji si, řekl kolega. A vrátilo se mu to
Foto: Archiv PL
Popisek: Luboš Xaver Veselý

Moderátor a člen Rady České televize Luboš Xaver Veselý se o víkendu zúčastnil Vlasteneckého setkání v obci Příčovy. Svůj zájem vysvětlil tak, že se chtěl na vlastní oči přesvědčit, jak ve skutečnosti vypadá to, co někteří teatrálně popisují jako „setkání s peklem“.

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21634 lidí

Na setkání prý nic pekelného rozhodně nezaznamenal, probíhaly tam diskuze, ve kterých se zcela pochopitelně názory různily, on sám byl dotazován na věci, týkající se vyváženosti zpravodajství ČT.

Vzhledem k tomu, že se lidé chovali slušně, neměl radní ČT a populární moderátor problém s kýmkoliv zapózovat na fotografii. Stejným způsobem byla pořízena i jeho společná fotografie s Tomášem Vandasem, předsedou problematické Dělnické strany sociální spravedlnosti. Vandasovu předchozí Dělnickou stranu jako doposud jedinou rozpustil Nejvyšší správní soud proto, že shledal její činnost protiprávní.

Vandas podle Xavera slušně požádal o společný snímek a moderátor neviděl důvod mu nevyhovět. Jiní ovšem takové důvody viděli. Například Petr Bittner, někdejší zaměstnanec Úřadu vlády premiéra Sobotky, dnes redaktor Deníku Referendum a držitel ocenění Genderman roku.

„Členové Rady ČT ze zákona nesmí působit ve prospěch politického hnutí vůbec, natož hnutí, ve prospěch kterého by neměl ze zákona působit nikdo,“ rozjel Bittner peklo na sociálních sítích. Posměšně dodal, že Veselému se omluví, pokud zjistí, že s panem Vandasem měl rande.

Tomáš Klvaňa, oblíbený expert ČT24 na USA, se ptal, jak může člen Rady ČT takovou fotografii „politicky přežít“ a dodal, že teď už Xaverovi zbývá pouze „Výšlap do Orlího hnízda na Berghof“.

Jiní nezůstali pouze u internetového nadávání a rozhodli se Xaverovi Veselému za fotografii s Vandasem zavařit i pracovně. Například pan Dalibor Zíta, zaměstnanec Českého rozhlasu, kde Xaver moderuje svoji talk show.

Zíta, který má na stanici Český rozhlas Jazz pořad Stop time, nahlásil Veselého Radě Českého rozhlasu. Své udání pak prezentoval v liberálně levicovém Deníku N. „Hnusí se mi představa, že pracuji pod jednou střechou s někým, kdo je viděn s představiteli krajní pravice,“ vysvětlil své pohnutky.

VÍCE ZDE

Pravicový politik František Matějka Zítovi obratem doporučil, ať v Českém rozhlase podá výpověď, pokud tam není s někým schopen vydržet pod jednu střechou.

Matějku by ještě zajímalo, zda pan Zíta má podobný pocit hnusu i z redaktorů stanice Radio Wawe, kteří jsou běžně vídáni se zástupci krajní levice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…