Z Kongresového centra: Drahoš poděkoval voličům, ženě, podporovatelům a zamával do Jablůnkova

27.01.2018 15:16

Zatímco výsledky prvního kola sledoval Jiří Drahoš se svými podporovateli z kulturního zázemí La Fabriky v Holešovicích, na výsledky kola druhého čekal s podporovateli v Kongresovém centru v Praze. Ve dvě hodiny odpoledne mezi podporovateli pana profesora panovala optimistická nálada, sám Drahoš dorazil mezi své podporovatele až před třetí hodinou odpoledne. Po třetí hodině promluvil k občanům.

Z Kongresového centra: Drahoš poděkoval voličům, ženě, podporovatelům a zamával do Jablůnkova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš s chotí před Rudolfinem

Drahoš všechny v Kongresovém sále přivítal. Ocenil, že po jeho boku opět stojí jeho manželka Eva. Poděkoval všem voličům, kteří šli k volbám. Nakonec pozdravil všechny své spřátelené duše, počítaje v to i rodáky ze svého Jablůnkova.

"Jinak také samozřejmě čekám na výsledky voleb. Jinak nemá smysl cokoli komentovat z mé strany," oznámil prezidentský kandidát. Při sečtení 80 procent hlasů měl Drahoš přibližně 46 procent.

Samozřejmě bych si přál, aby prezidentem byl Jiří Drahoš, ale když nebude, taky svět nespadne,"podotkl k tomu Vladimír Hanzel, hudebník, publicista a tajemník prvního českého prezidenta Václava Havla. Protože  preferuje slušnost a důstojnost přináležející k úřadu hlavy státu, uvítal by vítězství Jiřího Drahoš, ale jak už bylo naznačeno výše, nezhroutí se ani z opačného výsledku.

Mezitím se do Kongresového centra dostavil Marek Hilšer s manželkou nebo herečka Dana Morávková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…