Z Maďara udělali politici obětního beránka, soudí komentátor. Šaškárna padla na jeho hlavu

25.08.2020 22:21

Epidemiolog Rastislav Maďar na vlastní žádost skončil jako člen pracovní skupiny ministra zdravotnictví pro uvolňování karanténních opatření. Politický reportér Seznam Zpráv Václav Dolejší jeho odchod ve vysílání Českého rozhlasu Plus komentoval slovy: „Rastislav Maďar se stal jakýmsi obětním beránkem.“

Z Maďara udělali politici obětního beránka, soudí komentátor. Šaškárna padla na jeho hlavu
Foto: Repro Rastislav Maďar
Popisek: Epidemiolog Rastislav Maďar

Maďar oznámil, že v poradním orgánu končí, jen pár dní poté, co vláda oznámila pravidla povinného nošení roušek od září a během dne je zase změnila. „Zřejmě se cítí zhrzený proto, že tato nesrozumitelná ,šaškárna‘ padla na jeho hlavu. A politik, tedy ministr zdravotnictví, to na něm nechal. Lidově řečeno – udělal z něj pitomce, protože do té doby byl terčem útoků on,“ myslí si reportér Václav Dolejší.

Epidemiolog Maďar měl v ministerském poradním týmu už od začátku pandemie v gesci rozvolňování opatření v zemi. Podle Dolejšího patřil spíš ke konzervativním odborníkům, kteří navrhovali přísnější opatření.

Komunikaci ministerstva by měl podle Dolejšího navenek obstarávat „přirozeně a logicky politik“.

„Nese odpovědnost. Ministr je ten, který si vyslechne opatření od svých týmů a pak to oznámí veřejnosti. To se stalo – a když to vzbudilo nevoli, tak je od něj nefér, řekl bych nechlapácké, že to s odstupem několika dní hodil na jednoho člena týmu, na jednoho z odborníků,“ doplnil.

 

reklama

autor: nab

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …