Z Prahy vyjede parní vlak, připomene Masarykovu cestu do Lán

11.08.2018 6:57

Z pražského hlavního nádraží dnes na oslavu 100 let od vzniku Československa vyjede do Lán zvláštní vlak v čele s lokomotivou zvanou Šlechtična. Jízda připomene prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, který 11. srpna 1921 přijel poprvé k pobytu na lánský zámek. Vlak vyrazí z nádraží v 8:54. Pro návštěvníky je připraven kulturní program a otevřeno bude také Muzeum T. G. Masaryka v Lánech.

Z Prahy vyjede parní vlak, připomene Masarykovu cestu do Lán
Foto: Archiv
Popisek: Tomáš Garrigue Masaryk

Parní vlak pojede z hlavního nádraží po trati tzv. pražského Semmeringu přes Kladno do Stochova. Na stochovském nádraží se uskuteční rekonstrukce přivítání prezidenta Masaryka. Následovat bude historický průvod do Lán.

Lidé budou moci po celý navštívit Muzeum T. G. Masaryka v Lánech s oživenou prohlídkou expozice. Přímo před muzeem se uskuteční koncert a dobová módní přehlídka. Program zakončí koncert symfonického Orchestru Evropské Hudební Akademie Teplice před lánským zámkem. Po celý den bude také otevřena zámecká zahrada. Na pražském hlavním nádraží i na nádraží ve Stochově si lidé budou moci prohlédnout prezidentské salonky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSBS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…