Z Ukrajiny se šíří nové VIDEO. Na sítích se burcuje do boje

27.05.2023 17:37 | Ze sítí

Ofenziva proti ruským silám může začít. To jsou slova tajemníka ukrajinské bezpečnostní rady Oleksije Danilova, která pronesl v rozhovoru BBC. Země je podle jeho slov připravená, nesmí teď udělat chybu. Píše o tom server Novinky.cz.

Z Ukrajiny se šíří nové VIDEO. Na sítích se burcuje do boje
Foto: Jan Šafařík
Popisek: Rozbombardovaný most

Podle Danilova může protiútok začít zítra, pozítří, stejně jako za týden. Dodal, že by bylo divné, kdyby zazněla data začátku události. „Naše země má před sebou velmi odpovědný úkol. A my víme, že nemáme právo udělat chybu,“ řekl Danilov.

O ofenzivě již tento týden hovořil poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak, který uvedl, že ofenziva už několik dní probíhá.

V pátek pak zaznělo varování ze strany ukrajinské vojenské rozvědky, která uvedla, že Rusové připravují provokační akci v Záporožské jaderné elektrárně, kde údajně chtějí simulovat jadernou havárii. Chtějí tak získat čas pro přeskupení jednotek.

Na Twitteru pak od dnešního dne koluje náborové video, které sdílel náčelník generálního štábu ZSU Valerij Zalužnyj. „Přišel čas vzít si zpět, co je naše," napsal. Sdílel jej například Nikola Repin, moderátor Michal Kubal a mnozí další. 

„Ukrajino. Rodná země - matko. Hospodine! Otče náš nebeský. Požehnej nám. - Jdu hubit nepřátele rodné země! Vrahy mých bratří, násilníky mých sester. Nechť je má ruka pevná, abych zabíjel své nepřátele. Nechť jsou mé oči jasné, abych zabíjel své nepřátele. Nechť je má zbraň v pořádku, abych zabíjel své nepřátele. Nechť je má vůle z oceli, abych zabíjel své nepřátele. Ukrajino. Rodná země - matko. Hospodine! Otče náš nebeský. Požehnej nám! Náš rozhodný nástup. Naši posvátnou pomstu! Naše svaté vítězství!" zaznívá ve videu.

„To je ohromné. Má to sílu. To vyzařující odhodlání. Nesmíme povolit v jejich podpoře. Bojují za nás všechny, za Evropu. Sláva Ukrajině," komentuje video jeden z diskutujících. „Vypadá to, že nastal čas. Ať je Bůh chrání," dodává další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ukrajinci, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 28.05.2023 9:17:11
a co chcete bránit? Vždyť už vám nic na Ukrajině nepatří. Zelenský s Porošenkem již vše rozprodali. A o to co ještě náhodou můžete nazývat ukrajinské přijdete až budete muset zaplatit vše co jste si půjčili na tu nesmyslnou válku. Bráníte s nasazením vlastních životů jen majetek USA a Západu. Tak moc jste chtěli zlikvidovat Rusko až jste sami přestali existovat. Polovina (skoro 20 milionů) vašich obyvatel je již v zahraničí a pochybuji, že se vrátí do rozkradeného, zničeného státu bez sebelepších vyhlídek na budoucnost. Západ vás zničil za pomoci vašich zrádců pro své zájmy!!! Stejně jako naše vláda ničí naši zem!!!

|  5 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…