Z konference o budoucnosti střední Evropy: Způsob, jakým dnes funguje EU, je odstrašující

14.10.2023 15:16 | Monitoring

V Česku stát podporuje knihu o rušení rodiny. To zaznělo z úst poslance Patrika Nachera (za ANO) na mezinárodní konferenci Budoucnost střední Evropy. Dále na akci vystoupil také politik Zdeněk Koudelka (Trikolora).

Z konference o budoucnosti střední Evropy: Způsob, jakým dnes funguje EU, je odstrašující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Bývalý poslanec Zdeněk Koudelka (Trikolora) na konferenci uvedl, že způsob, jakým dnes funguje Evropská unie, je do určité míry odstrašující. Konferenci a dění na ní zmapoval mimo jiné server CNN Prima News.

Koudelka hovořil také o tom, že je velmi důležitá soudržnost středoevropských zemí. „Jsou to státy, které vždycky byly na pomezí významných velmocí – na jedné straně Německa, na druhé Ruska. Mají tedy nějakou společnou zkušenost, většinou z Rakouska-Uherska. Je vidět, že fungující spolupráce může být nastolena, aniž by tyto státy byly ve vleku jedné nebo druhé mocnosti,“ poznamenal. 

Patrik Nacher, poslanec za hnutí ANO, hovořil ve svém vystoupení o rodině. „Mně jde třeba o to, jestli se dnes ještě vůbec shodneme, že rodina je základ státu. Jsme bohužel v době, kdy se relativizuje úplně všechno. Ze strany státu dochází k podpoře i takových knížek, které nabádají, aby se rodina zrušila,“ poznamenal Nacher, že jako ryzí demokrat říká, ať si lidé píší i takové věci, ale ať to neplatí daňoví poplatníci. 

Nacher odkazoval na knihu Zrušte rodinu od americké autorky, jejíž české vydání podpořilo ministerstvo kultury.

Na konferenci, která se koná pod záštitou kardinála Dominika Duky, jde například o obnovu národních států, národohospodářského myšlení i společných infrastrukturních projektů. Politici vyjadřují i svůj postoj k politikám typu Green Deal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je to snad sen?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetr Novák , 14.10.2023 17:27:44
Vypadá to, že zničení a následné ovládnutí Evropy bylo dávno plánováno a připravováno. Všechny ty neziskovky, podporované a financované ze zahraničí, hlásající výhody LGBT, válka na Ukrajině, migrace. Podvod zvaný volby, zkorumpovaní, možná vydíraní a poslušní politici, kteří nehájí zájmy země a jen jako loutky splní vše co jim poručí.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…