Z vlády má jít Ťok i Nováková. Babiš prezidentovi nabídl Kremlíka

10.04.2019 14:49

Premiér Andrej Babiš (ANO) se setkal s prezidentem Milošem Zemanem, aby jej seznámil se změnami ve vládě. Zeman podle něj nemá problém se žádným z nových adeptů do vlády.

Z vlády má jít Ťok i Nováková. Babiš prezidentovi nabídl Kremlíka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Já jsem navrhnul panu prezidentovi dvě změny v naší vládě. Navrhnul jsem panu prezidentovi místo paní Novákové pana docenta Havlíčka a místo pana ministra Ťoka pana Kremlíka, který pracoval v minulosti i na ministerstvu dopravy a v současné době pracuje jako náměstek na Úřadu pro zastupování státu pro věci majetkové,“ sdělil Babiš.

Zeman se chystá na návštěvu Číny, takže výměna ministrů proběhne 30. dubna ve 14 hodin. „Do té doby si bude moci pan prezident s nimi promluvit,“ dodal.

„Není jednoduché přijít z privátního sektoru, přijít do správní správy. Ministři jsou tu pro to, aby se pokusili státní správu směřovat podle programu, a já jsem si to s paní ministryní vysvětlil a není podle mě důvod, abych tady rozebíral ty důvody,“ sdělil k odvolání ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové.

„Senát ani nikdo jiný si nesmí přisvojovat nějaké zásluhy, jejich názor nebyl pro mě relevantní,“ sdělil Babiš k tomu, že by šlo o „tchaj-wanskou“ kauzu.

Premiér také nevyloučil další změny v kabinetu, nyní se ale týkají jen Ťoka a Novákové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…