Z vyšších míst. Výzva prodejcům paliva: Nenavyšujte neobjektivně marže!

07.03.2022 16:50

Přistupujte ke zvyšování cen uvážlivě a nenavyšujte neobjektivně marže! Tak zní výzva předsedy Správy státních hmotných rezerv Pavla Švagra vůči distributorům a prodejcům pohonných hmot. Píše o tom server Novinky.cz.

Z vyšších míst. Výzva prodejcům paliva: Nenavyšujte neobjektivně marže!
Foto: Archiv
Popisek: Ropný vrt

Švagr dnes po jednání Národní organizace pro společný postup ve stavu ropné nouze mimo jiné také uvedl, že Správa státních hmotných rezerv situaci kolem dodávek ropy a ropných produktů na český trh monitoruje a situace se zásobováním je v normálu.

„V rámci jednání NESO jsme vyzvali všechny distributory a prodejce, aby vysvětlovali cenovou politiku, aby přistupovali k růstu cen velmi uvážlivě, protože byli bychom velmi neradi, aby ta současná situace byla zneužita některými distributory k neobjektivnímu navyšování svých marží,“ uvedl Švagr.

Ceny pohonných hmot jsou v Česku v současné době rekordní. Litr Naturalu 95 stojí průměrně 42,77 koruny, litr nafty 44,15 koruny. Ve středu se bude růstem cen zabývat kabinet Petra Fialy (ODS). Opozice pak zmiňuje mimo jiné zastropování cen. S tím však nesouhlasí například ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…