ŽIVĚ z Berlína: Před sídlem AfD propukly protesty

24.09.2017 20:45

Stoupenci protiuprchlické a protiunijní Alternativy pro Německo (AfD) mohou slavit. Strana získala asi 13 procent hlasů, což je nebývalý úspěch. Straně blahopřála k volebnímu výsledku i šéfka francouzské nacionalistické Národní fronty Marine Le Penová. Ne všichni jsou však z úspěchu AfD takto nadšení. Stoupenci krajně levicového uskupení Antifa v ulicích Berlína proti AfD silně protestují.

ŽIVĚ z Berlína: Před sídlem AfD propukly protesty
Foto: Václav Fiala
Popisek: Na předvolebním mítinku Angely Merkelové v Pasově

Zatímco AfD může ve velkém slavit, před berlínským sídlem strany bublá hněv. Levicoví radikálové dávají jasně najevo, že se jim ani trochu nelíbí vstup krajní pravice do dolní komory německého parlamentu. Přišli proto před sídlo AfD a svou nelibost dávají jasně najevo. Policie na celou demonstraci dohlíží. Těžkooděnci udržují pořádek.

„AfD je spolek rasistů,“ skandují podle deníku Die Welt demonstranti před centrálou strany v Berlíně. Ozývají se také výkřiky „táhněte pryč“ nebo „rasismus není alternativa“. Stojí přitom za pozornost, že se neprotestuje jen v Berlíně. Křik namířený proti AfD zní např. také z Frankfurtu nad Mohanem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…