Za Klause se postavili vlivní členové Trikolóry. Nenecháme se vykolejit. Jsme připraveni vybojovat úspěch, píší v dopise

20.01.2021 20:58

Předseda Trikolóry Václav Klaus ml. má silnou podporu uvnitř hnutí, které před dvěma lety založil. Poté, co jej vyzvali někteří nespokojení členové k rezignaci, postavila se za svého předsedu skupina vlivných členů Trikolóry. Jak se ParlamentníListy.cz dozvěděly od dobře informovaného zdroje, o své podpoře ubezpečila Klause ml. řada členů předsednictva ve společném dopise, který mu zaslali v reakci na otevřený dopis podepsaný bývalou mluvčí hnutí Ivanou Kerlesovou.

Za Klause se postavili vlivní členové Trikolóry. Nenecháme se vykolejit. Jsme připraveni vybojovat úspěch, píší v dopise
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

„Důrazně se od textu i tónu dopisu distancujeme a sdělujeme vám, že na rozdíl od těchto nespokojených členů, vy naši důvěru máte, jsme k vám loajální a budeme i nadále pokračovat v naší společné politické práci, jejímž cílem je prezentace a prosazování našeho politického programu prostřednictvím členské základny a zvolených zástupců Trikolóry ve všech zastupitelských sborech České republiky,“ píší v dopise členové předsednictva, kteří zároveň odmítli, že by rezignovali na své funkce v předsednictvu hnutí.

Podle podporovatelů Václava Klause ml. je politika těžkou disciplínou, jejíž důležitou součástí je aktivní spolupráce členů a funkcionářů, společné přesvědčování o správnosti programových cílů, ale také společný tah na branku. Nicméně je ale přirozené, že každý svou roli může vnímat různě. „Nenecháme se však takovými či podobnými texty vykolejit. Jsme přesvědčeni o tom, že naše společně nastoupená cesta je správná a jsme připraveni se semknout a vybojovat pro Trikolóru důstojné postavení v rámci všech demokratických pravidel zaužívaných v České republice,“ dodávají signatáři dopisu.

Sám Václav Klaus ml. se ke kritice vyjádřil už dříve. „Obdržel jsem demokratický mandát přes 90 procent delegátů na celostátním sněmu, abych stranu vedl, a to také budu činit. Představa, že celostátní politiku, což jsou třeba čelná místa kandidátek, bude dělat výlučně nějaká regionální parta, často navíc jen dosluhující a nenabízející žádnou reálnou alternativu, je zcela naivní a nedělá to žádná z českých politických stran. My jsme navíc v situaci hnutí zcela nového, které nemá zatím pevné kořeny v řadě regionů,“ uvedl Klaus ml., podle kterého se teď rozbíhá série krajských sněmů a v přípravě je také ideová konference hnutí.

„Jsme jediná strana, která hájí kapitalismus a váš majetek v téhle republice od chvíle, kdy ODS odešla do levého proevropského středu. Zároveň podle mě jako jediní hájíme racionálně národní program, aby lidé, kteří zde žijí, mohli o téhle zemi rozhodovat ve všech ohledech včetně šedesáti procent zákonů, které sem jdou z EU. A také jsme jako jediní dostatečně konzervativní v otázkách životního prostřední, genderu a podpory klasického průmyslu nebo vzdělání,“ doplnil předseda Trikolóry Václav Klaus ml.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…