Za Ukrajinu prý zaplatíme stovky miliard. Rusko už se na to těší, píše Paroubek

23.10.2014 15:55

Expremiér a předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek se dívá na stav ekonomiky na Ukrajině a varuje před ekonomickou realitou, kterou Západ odmítá vidět. Naproti tomu Rusko ji vidí zcela jasně a čeká, že Západ za svého nového spojence zaplatí. Jak to nakonec dopadne? Expremiér v tom má poměrně jasno.

Za Ukrajinu prý zaplatíme stovky miliard. Rusko už se na to těší, píše Paroubek
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Zima se blíží a toho si je zřejmě vědoma i ukrajinská vláda, která se s Ruskem dohodla na nových cenách za plyn. Přistoupila na 385 dolarů za tisíc metrů krychlových suroviny z Ruska, ačkoli původně byla ochotna platit jen 268 dolarů. To je částka, kterou vyjednal ještě ukrajinský prezident Viktor Janukovyč. Rusko ale trvá na tom, že Ukrajině bude posílat plyn teprve v okamžiku, kdy uhradí své dluhy za tuto surovinu ve výši deset miliard dolarů. Rusko podle Paroubka očekává, že Západ Ukrajině pomůže. A to není vše.

Celé vyjádření naleznete ZDE.

„Ukrajina dluží za plyn více než deset miliard dolarů, tedy tolik, kolik nyní nemůže zaplatit, dělají, že nevidí, že aby se Ukrajina vyhnula státnímu bankrotu, potřebuje nejméně 300 miliard eur, dělají, že nevidí, že další stovky miliard eur potřebuje tato země na vybudování fungující moderní infrastruktury a na modernizaci celého ukrajinského hospodářství. A takové peníze Ukrajině pochopitelně EU, MMF a ani nikdo jiný neposkytne,“ shrnuje situaci Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…