Za českou korupci může nejvíce Klaus, píší Slováci

28.03.2012 12:54

Největší osobní podíl na korupci v české politice má podle slovenského deníku SME prezident Václav Klaus. Deník tak reaguje na Klausovu reakci na zveřejnění odposlechů telefonátů bývalého pražského primátora Pavla Béma s lobbistou Romanem Janouškem.

Za českou korupci může nejvíce Klaus, píší Slováci
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prezident Václav Klaus na přednášce

Za to, co ničí demokracii, Klaus neoznačil privatizaci politické moci lobbisty a mafiány, ale to, že se veřejnost o těchto praktikách prostřednictvím odposlechů a médií dozvěděla i něco konkrétnějšího, než co už léta věděla.
 
Nikdo jiný nemá na korupci a klientelismu v české politice takový osobní podíl jako dnešní prezident, píše v komentáři SME. Začalo to jeho odmítáním jasných právních pravidel pro privatizaci a nakládání s penězi státu. Právě Klaus podle deníku stál za opoziční smlouvou, kterou si dvě největší strany, ČSSD a ODS, na čtyři roky rozparcelovaly celý stát. Prezident dnes také nejvíce podporuje firmu Věci veřejné, která vznikla pod rouškou politické strany přímo k ovládnutí veřejných financí. On léta kryl záda pražskému primátorovi Bémovi a ve své bývalé straně ODS (ve které má stále obrovský vliv) podporoval vždy křídlo "kmotrů" bránících účinnému boji s ekonomickou kriminalitou.

Vše k tématu Janouškovy odposlechy
 
A je to Klaus, kdo si ve své nekonečné ješitnosti nikdy nedokázal přiznat omyl (jeho přívrženci si to pletou se zásadovostí), i když to už ODS v posledních volbách připravilo i o vítězství v její tradiční baště Praze.


 
Klaus je podle slovenského deníku dlouhodobě tou příslovečnou žábou sedící na prameni očisty české politiky. Dokud bude mít v politice vliv, bude vždy urputně bránit tomu, aby moc politiků podléhala větší kontrole ze strany veřejnosti i justice. Pokud chce česká pravice přežít, nestačí jí zbavit se Béma, musí se konečně zbavit i Klause, uzavírá slovenský list.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lfr

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …