Za naším zrušením je spiknutí neúspěšných, prohlásil Caldr z ODS na Praze 4

01.03.2013 14:41

Pavel Caldr, předseda oblastního sdružení ODS v Praze 4, prohlásil, že nechápe důvod pro zrušení oblastních sdružení a označil to za spiknutí neúspěšných. Návrh podal premiér a předseda strany Petr Nečas kvůli údajně netransparentnímu náboru nových členů. Výkonná rada ODS zrušila oblastní sdružení v Praze 4, Praze 12 a Praze-západ ve čtvrtek.

Za naším zrušením je spiknutí neúspěšných, prohlásil Caldr z ODS na Praze 4
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Caldr za své sdružení prohlásil, že nerozumí, proč se ruší celá oblast Prahy 4 a dalších - Praha 12 a Prahy-západ. Připomněl, že místní sdružení volby neprohrává, a rýpl si do předsedy Nečase, který podle Caldra nikdy žádné volby nevyhrál.

Je to spiknutí neúspěšných, myslí si Caldr

„Petr Nečas oznamuje rezignaci, zatím totiž žádné volby nevyhrál, je to spiknutí neúspěšných,“ prohlásil na tiskové konferenci.

Dodal, že jeho oblastní sdružení dlouhodobě kritizuje politiku ODS. „Naše zrušení považujeme za pošlapání vnitrostranické diskuse,“ uvedl Caldr.

Návrh na zrušení může podat jenom oblastní rada, ne Nečas

Podle něj je způsob zrušení v rozporu se stanovami ODS, oblastní sdružení ODS v Praze 4 proto zvažuje, jak se právně bránit.

„Návrh na odebrání licence přísluší výlučně oblastní radě. Nikdo jiný jej podat nemůže,“ napadl Caldr návrh, který podal premiér Nečas.

Výkonná rada ODS se ve čtvrtek v Jihlavě sešla za situace, kdy ODS klesají preference a z některých krajů v minulých dnech zaznělo volání po předčasném kongresu ODS či alespoň po změně řádného podzimního kongresu na kongres volební. Jiní občanští demokraté ale poukazují na to, že ODS v současnosti nemá kromě Nečase jiného jasně vyprofilovaného a obecně přijímaného lídra s dostatečným morálním kreditem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…