Za státním vyznamenáním pro Tomana hledejte peníze, píše server

29.10.2015 15:12

Miloš Zeman vyznamenal v den výročí vzniku republiky celkem 35 osobností. Vedle statečného studenta Petra Vejvody vyznamenal také komunistického politika Miroslava Tomana staršího. Zatímco u prvně jmenovaného ve stoje tleskal celý Vladislavský sál, jméno druhého vyznamenaného vyvolává i odsouzení z řad některých politiků a osobností. Za udělením státního vyznamenání prý mohly být i peníze.

Za státním vyznamenáním pro Tomana hledejte peníze, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman předal státní vyznamenání ve Vladislavském sále Pražského hradu

Prezident Zeman už potřetí uděloval státní vyznamenání u příležitosti státního svátku 28. října. Tentokrát byl štědrý, neboť vyznamenal více osobností, než bývalo v minulosti zvykem. Ocenění z rukou hlavy státu se dočkal statečný mladík Petr Vejvoda, plastický chirurg Bohdan Pomahač  či in memoriam válečný hrdina. Dostal ho však také Miroslav Toman starší, komunistický ministr zemědělství. Miroslav Toman se před tím díky Zemanovi stal ministrem zemědělství v úřednické vládě Jiřího Rusnoka a stojí za pozornost, že tím výčet vazeb mezi prezidentem a rodinou Tomanů nekončí.

S odvoláním na týdeník Respekt přináší server Echo 24.cz informace o tom, že „rodinná firma klanu Tomanů“ Agrotrade  darovala Zemanovi půl milionu korun v předvolební kampani. Takové firmy byli vlastně dvě. Na jednu z nich si prý Tomanové půjčili stovky milionů korun, ale nespláceli. Když firma zkrachovala, zůstaly po ní dluhy asi 600 milionů korun. Později ale Tomanové založili nový Agrotrade, přičemž tato firma téměř žádné dluhy nemá, naopak vlastní jiné firmy.

 „Co se týče nového Agrotrade, existuje zde také pojítko se současným prezidentem Milošem Zemanem. Firma jej totiž podpořila v přímé volbě na prezidenta. Lidé z Agrotrade měli Zemanovi na prezidentskou kampaň poslat asi půl milionu korun,“ píše server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…