Za vjezd do Prahy zaplatit mýtné? Eko-tyranie, odsoudil Okamura

11.06.2021 21:23 | Ze sítí

Předseda SPD Tomio Okamura zásadně nesouhlasí s vybíráním mýtného za vjezd do Prahy. „Ukazuje se, jakou šílenou eko-tyranii chystají Piráti a demoblok. Za vjezd do Prahy autem chtějí vybírat mýtné! To snad spadli z Marsu, ne?“ ulevil se předseda SPD.

Za vjezd do Prahy zaplatit mýtné? Eko-tyranie, odsoudil Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Podle politika SPD hlavní město a celá republika patří všem a všichni lidé mají mít právo cestovat po své zemi. „Piráti a spol. by byli nejspíš nejradši, aby všichni chodili pěšky, nelétali na dovolené letadlem a nejedli maso, aby nezpůsobovali globální oteplování. Proti tomuto fanatismu se musíme postavit, nebo za chvíli bude totálně omezena naše svoboda pohybu a pokud bude mít někdo trochu horší auto, zakážou mu s ním jezdit,“ uvedl Okamura na sociální síti. 
 

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí
Klimatický plán Prahy, který koncem května schválili pražští zastupitelé, navrhuje, jak může hlavní město dosáhnout uhlíkové neutrality, a reagovat tak na klimatickou změnu. Zavedení poplatků za průjezd vysokoemisních vozidel centrem města v horizontu roku 2030 je jedno z plánovaných 69 opatření tohoto plánu a údajně by se mělo jednat o platbu 120 až 144 korun za každý vjezd do Prahy.
 
To si ale podle Okamury nebude spousta lidí moct dovolit. „Piráti a jiné strany demobloku se Vám smějí do očí. Chtějí vyhodit do luftu stovky miliard z vašich kapes. Doslova. Praha má klimatický plán, podle kterého má do roku 2030 investovat zhruba 230 miliard korun do 69 opatření zaměřených na snížení emisí oxidu uhličitého v metropoli o 45 procent,“ uvedl Okamura. 
 
Hnutí SPD podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je podle nich naprosto nesmyslný. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…