Zabíjení politiků v případě, že způsobí válku: Někdejší pracovnice ministerstva obrany šokuje svým vyjádřením

10.01.2017 8:10

Šéfredaktorka serveru Ozbrojené složky a někdejší pracovnice ministerstva obrany Miroslava Pašková se ve svém nejnovějším textu věnuje případu Martina Holkupa, jenž byl nedávno podmíněně odsouzen za výrok „Lid by měl v první den války postřílet svoji vládu“. Soud to totiž kvalifikoval jako vyhrožování. Holkup, jeden z lídrů facebookové skupiny Československých vojáků v záloze, se takto vyjádřil v reportáži České televize.

Zabíjení politiků v případě, že způsobí válku: Někdejší pracovnice ministerstva obrany šokuje svým vyjádřením
Foto: Archiv
Popisek: vojáci

„Já jsem připravena a odhodlána eliminovat jakéhokoli politika, který by například psal zvací dopis jakékoli velmoci, aby nás vojensky obsadila, zbavila suverenity a omezila naše občanská práva. A pokud by prošla Chovancova novela, tak jsem ochotna si za tím účelem i pořídit zbraň a použít ji – pěkně podle zákona… Nebo mi snad za tento výrok nějaké státní zastupitelství pošle předvolání?“ zeptala se v této souvislosti Pašková.

Ta si ve svém textu také všímá míry zdeptanosti a nas*anosti českého národa i dalších evropských národů. Popisuje příběh, jak sedí s kamarádkou v restauraci a hodnotí české i světové dění. „Bavíme se intoušsky – o odtržení elit a médií, o bilanci zahraničního obchodu, významu výše DPH pro růst HDP, genderu atp. Vedle si přisednou dva zedníci a vůbec si jich nevšímáme. Když hned zkraje rozebíráme justici, soudce utržené ze řetězu, nechápající, že mají plnit jen roli rozhodčích, jeden z těch zedníků odchází na toaletu a cestou k nám utrousí: ‚Kdyby Kramného soudili v Americe, velká porota by ho okamžitě osvobodila, ani by nepřipustila podání obžaloby,‘“ popisuje Pašková s tím, že probíraným tématům muž velmi dobře rozuměl. 

Původní text ZDE.

„Nestalo se mi to ale v poslední době poprvé. Vlastně se nejméně posledního půl roku přesvědčuji o tom, že moji drazí spoluobčané, bez ohledu na sociální postavení, vůbec nejsou politicky, právně a mediálně pologramotní. Minimálně v hospodách začínají dění komentovat, a to nikoli zjednodušeně, natož nesmyslně. O to horší je, že takzvané elity a média si o nich myslí – a dávají to čím dál tvrději najevo – že by neměli mít nejen volební právo, ale vůbec právo rozhodovat sami o sobě. Velká chyba,“ podotkla.

Anketa

,,Moc bych si přála, aby byly naše hranice zamčené na sto západů. Česko je náš domov, naše hnízdo, naše zázemí. Nesmíme ho ztratit," řekla Lucie Bílá. Souhlasíte?

98%
2%
hlasovalo: 12219 lidí

Následně rozebírá, že krajské a senátní volby ukázaly, že ČSSD je úplně odepsaná a ANO přichází za zenit. „Stejně špatný odhad mají ti, kdo pořád ještě zvažují šance Merkelové v Německu. Tak jako do poslední chvíle mocipáni nevěřili, že se britský lid postaví EU, natož že si americký lid zvolí Trumpa,“ dodala. V úrovni dle jejích slov politické fikce pak začala spekulovat, co se stane, když se opravdu najde někdo, kdo sejme takové Babiše či Merkelové. „Když jsem seděla v hospodě naposled, bavila se s provozní o EET a ve snaze ukonejšit její nářky nadhodila ‚Třeba ho někdo trefí‘, tak mi dost vážně odvětila: ‚Tak to by byl národní hrdina, milá paní,‘“ popisuje Pašková právě v souvislosti s Holkupem, jenž, jak říká, ještě nikoho nezastřelil, jen pohrozil.

V závěru svého textu se tak Pašková k celé kauze vyjadřuje obšírněji, kdy tvrdí, že v celé reportáži České televize, kde byla Holkupova slova zachycena, se objevuje nejen lež ohledně skupiny Československé lidové armády, ale podle ní i nebezpečné výroky politiků a bezpečnostních expertů. „Cítím se sama ohrožena – a to už daleko více státem než rusofilem Holkupem, protože i já si myslím, že pokud vláda selže do té míry, že své občany ohrozí na jejich základních právech (třeba právo na život, které válka rozhodně ohrožuje), jsou tito způsobilí, ba povinni, ji sesadit adekvátními prostředky. Státní zástupce v reportáži ČT říká, že v případě daného přečinu stačí úmysl působit na pravomoc orgánu onou výhrůžkou. Do prčic! Můžeme jim vůbec ještě pohrozit, že je nebudeme volit?“ uzavřela.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…