Záchody vylévají, kam chtějí. Covid zavřel hory, lidé jezdí v karavanech

13.01.2021 9:22

Češi, Moravané a Slezané našli další způsob, jak obejít vládní nařízení spojená s koronavirem. Našli si vlastní cestu, jak i přes zavřené hotely a horské chaty najít na horách ubytování a v klidu si užívat zimních radovánek v čase, kdy by se po horách ve větších počtech prohánět neměli, protože řada nemocnic už hlásí, že jen tak tak zvládá nápor covidových a necovidových pacientů.

Záchody vylévají, kam chtějí. Covid zavřel hory, lidé jezdí v karavanech
Foto: Skiareal.cz
Popisek: Horní Mísečky 30. prosince 2020

Jedno z českých úsloví říká, že zákazy jsou od toho, aby se porušovaly. Tímto heslem se pravděpodobně řídí ti, kteří i přes zákazy chodí na hodinu do restaurace, jak to podle deníku Blesk udělal exprezident Václav Klaus, nenosí roušky ani venku, ani v uzavřených prostorách, a vyráží v nemalých počtech na zasněžené sjezdovky, i když jsou vypnuté vleky, zavřené horské hotely i horské chaty.

Podle středeční MF Dnes lidé našli způsob, jak se zabydlet na zimní dovolené. Přespávají v autech a v karavanech.

„Veškeré služby máme zavřené, tak aby to tady nebylo moc prázdné, začali jsme nabízet parkoviště,“ říká majitel Penzionu Heller v Krušných horách Dušan Valenta. Za pronájem místa si účtuje 250 korun za den, karavanistům nabízí i připojení k elektřině za dalších 100 korun za den. „O víkendech tu máme plno a pořád někdo volá, že má zájem s karavanem přijet,“  prozradil.

V nabízení parkovišť vidí ještě jednu výhodu. Lidé podle něj neparkují ve volné přírodě a neničí ji.

Starosta šumavské Modravy Antonín Schubert už zdaleka tak nadšen není. Upozorňuje, že po těchto turistech zůstává i tak spousta odpadu. Problémy dělají i chemické záchody.

„Koronavirus zadělal na obrovský problém, protože tohle cestování je nyní obrovský fenomén. Denně nám tu parkuje třicet karavanů. Chemické záchody vylévají, kde je napadne, protože zpátky domů vozit odpad nechtějí. Když to vylijí do nějakého záchodu, jejich chemie se nesnáší s naší v čistírně odpadních vod a je s tím problém,“ řekl starosta.

Je proto připraven obrátit se na vládu a požádat ji, aby situaci řešila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…