Žádní islamisté, obyčejní kriminálníci to byli. Jan Čulík po odhalení útočníků z Bruselu

24.03.2016 17:37

Jan Čulík se na Britských listech v krátkosti vyjádřil k teroristickým útokům, ke kterým došlo v Bruselu. Připomněl, že za nimi nestáli náboženští fanatici, nýbrž obyčejní kriminálníci. Bratři el-Bakraouiové, kteří při atentátech zahynuli, totiž měli kriminální minulost.

Žádní islamisté, obyčejní kriminálníci to byli. Jan Čulík po odhalení útočníků z Bruselu
Foto: Twitter.com
Popisek: Teroristické útoky v Bruselu

„Kdo spáchal bruselské atentáty? Dva bratři, o nichž bruselská policie věděla,“ píše Čulík a dodává, že šlo o místní obyvatele Molenbeeku, kteří měli již dlouhodobě konflikty se zákonem.

„Existují přímé vazby mezi kriminálním podsvětím a násilnými džihádisty,“ konstatuje Čulík a dodává, že pachatelé útoků se o náboženství moc nezajímali. Oba bratři totiž měli kriminální minulost, jeden byl odsouzen na devět let za násilné přepadení, druhý na pět let za krádeže automobilů.

Celý text zde.

„Minulý týden oba bratři byli po protiteroristických policejních raziích na útěku před policií. Jiný podezřelý, Najim Laachraoui, vyrábí údajně bomby pro ISIS,“ dodal Čulík s tím, že je taktéž hledaný policií, a to i v souvislosti s listopadovými útoky v Paříži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…