Žádný zákaz plynu z Ruska nebude. Německý kancléř se po neustálých dotazech už rozčílil

08.03.2022 21:01

Německo důrazně odmítá výzvy, aby zákaz dovozu a ruského plynu byl součástí mezinárodních sankcí. Německý kancléř Olaf Scholz zdůrazňuje, že bez něj by Evropa utrpěla obrovskou ránu, to si nemůže v žádném případě dovolit, rovněž kritizuje, že takové kroky není možné činit ze dne na den, informuje o tom magazín Forbes.

Žádný zákaz plynu z Ruska nebude. Německý kancléř se po neustálých dotazech už rozčílil
Foto: wikipedia
Popisek: Olaf Scholz

Energie z Ruska je podle něj nezbytná pro každodenní život. „Z naší strany je vědomým rozhodnutím pokračovat v aktivitách obchodních podniků v oblasti dodávek energie z Ruska,“ řekl Scholz s tím, že embargo na ruský plyn tak nepřipadá v úvahu.

Původní zdroj ZDE.

Podobný postoj má také německý ministr hospodářství za stranu Zelených Robert Habeck, podle něj by to vážně ohrozilo sociální soudržnost v zemi.

Vláda proto Němcům doporučuje, aby omezili svou spotřebu energií. Do budoucna podle něj už nebude v nových domech plynové topení.

Německá vláda i evropští partneři podle slov kancléře Scholze „měsíce tvrdě pracují“, aby našli alternativy k ruským dodávkám, ale něco takového se prý „nemůže stát přes noc“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …