Zákaz vycházení bez ochrany obličeje, vyhlásila vláda. Platit bude od půlnoci

18.03.2020 12:07

Vláda na mimořádném středečním zasedání přijala další zásadní příkaz v boji s koronavirovou epidemií. Občané by měli být povinni chodit na veřejnosti se zahaleným obličejem, a až budou mezi ně rozdány roušky, tak s nimi. Opatření má vstoupit v platnost již dnes.

Zákaz vycházení bez ochrany obličeje, vyhlásila vláda. Platit bude od půlnoci
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš a Jan Hamáček na tiskové konferenci ke koronaviru

Již ráno před jednáním vlády uvedl ministr vnitra Jan Hamáček, že jakmile budou distribuovány roušky, mělo by být po celé ČR zavedeno jejich povinné nošení na veřejnosti. Doposud je situace taková, že některé kraje v průběhu úterka a středy zavedly povinné zahalování obličeje ve veřejné dopravě, v obchodech a na úřadech.

Podle informací z jednání vlády byl ale nakonec schválen návrh v ještě striktnější variantě. Podle něj mají být od středeční půlnoci všichni povinni vycházet pouze se zahalených obličejem. Dokud nebudou distribuovány roušky, mohou si lidé zahalit obličej šálou nebo jiným vhodným prostředkem.

Informaci přinesl Deník N s odkazem na ministra zahraničí Tomáše Petříčka. V původní informaci mělo opatření platit již od 18 hodin. Později bylo vydáno oficiální vyjádření ministerstva vnitra, podle kterého začne platit až od půlnoci.

Podle informací ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha vzrostl počet nakažených koronavirem v České republice již na 464.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…