Zakazovat kritiku? Hm, vy budete asi velká demokratka... U Jany Černochové se strhla ostrá přestřelka

05.01.2019 12:44

Nová koalice v Praze se usnesla, že vybuduje v Praze cyklomagistrálu. Starostka Prahy 2 Jana Černochová se za to vládě na „velkém" magistrátu vysmála. Nové vedení města se podle Černochové zřejmě rozhodlo nechat spadnout všechny pražské mosty a lávky, ale hlavně že bude existovat cyklomagistrála.

Zakazovat kritiku? Hm, vy budete asi velká demokratka... U Jany Černochové se strhla ostrá přestřelka
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

Severovýchodní okraj Prahy by měla s širším centrem města spojit nová cyklomagistrála. Město má nyní na její vznik již vypracovanou studii. ČTK to sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman. Cyklotrasa má protnout mimo jiné Prahu 9 a 14 a další přilehlé městské části. Nové stezky či jejich úpravy nyní Technická správa komunikací (TSK) plánuje na další více než desítce míst, a to mimo jiné v Krči nebo v Komořanech.

„Aktuálně je hotová studie, projektovou přípravu jednotlivých etap si řeší městské části, které mají podepsané memorandum o spolupráci na tomto projektu,“ uvedl Hofman. Koordinační schůzka by se měla uskutečnit v prvních měsících letošního roku.

Cyklomagistrálu budou tvořit kromě nových úseků také části, které již fungují. To je případ ve směru z centra prvního úseku, který začíná na Balabence. Následně vede přes Podvinný mlýn a dále po bývalé drážní stezce Těšnovské železniční trati přes Prahu 9.

Naopak nová stezka vznikne pod Klíčovskými sady a nová bude lávka přes Kbelskou ulici. Nová cesta s lávkou bude také v Rajské zahradě v Praze 14 a v Horních Počernicích od ulice Stoliňská podél železniční trati. Cyklomagistrála bude mít i několik odboček, mimo jiné na Prosek či do Satalic.

Kromě magistrály má TSK v plánu vybudování stezky v Krči mezi Kačerovem a Labutí. Plánují se také úpravy podjezdu na Klárově pod Mánesovým mostem nebo na stezce Komořany-Lahovice. Stavební úpravy udělá město také na trase A26 v Horních Počernicích a plánuje přemostění Ohrobeckého potoka na Zbraslavi. „Projektů je připravena celá řada, ale bude záležet na celkovém přidělení prostředků, další projektové přípravě, výběru zhotovitelů a tak dále,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Když se tuto zprávu dozvěděla starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS), neudržela se a přičinila ironickou poznámku. „Nová cyklomagistrála? Tak to je přesně to, co nám v Praze chybí ke spokojenému životu. Ať ty mosty spadnou všechny. Město necháme rozdělené řekou v půli a cyklisté budou spokojeně jezdit buď jen po levém, nebo po pravém břehu...“ napsala dáma na sociálním síti Twitter.

Pod jejím statusem se následně rozběhla diskuse, ve které se znovu několikrát ozvala i sama Černochová.

Jeden z čtenářů dámě připomněl, že ODS vládla v Praze mnoho let, stačí si vzpomenout na období vlády Pavla Béma či Bohuslava Svobody a bylo by prý zajímavé položit si otázku, kolik peněz investovali do oprav mostů právě tito pánové.

Černochová odvětila, že za Pavla Béma např. odstartovala oprava Nuselského mostu. Jeho nástupce Bohuslav Svoboda v opravách pokračoval. Bez jejich aktivity by dnes oprava dokončena nebyla.  

Další z diskutérů se Černochové zeptal, co jí vadí na cyklodopravě. A Černochová odpověděla. „Dobrý den. Na cyklodopravě mi nevadí nic. Ale od vedení Prahy teď prioritně očekávám: opravu mostů, humanizaci SJM, dostavbu okruhu, dostavbu metra D, vybudování PR parkovišť, další rozšíření linek MHD etc....“.

Paní Klára v diskusi Černochovou požádala, aby konečně ustala s tou neustálou kritikou vlády, kritika sama o sobě prý volby nevyhrává. Černochová se okamžitě ohradila, že jako opoziční politička má právo vládu v Praze kritizovat. Proti cyklistům prý nic nemá, jen si myslí, že by se nové vedení Prahy mělo zaměřit na důležitější problémy.

 

Novinář Jan Moláček také vstoupil do diskuse a konstatoval, že mosty v Praze asi padají kvůli cyklostezkám. Vyplývá mu to z myšlenky, kterou předestřela Černochová. ODS prý ukazuje, že je „v nejlepší formě“.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…