Zametení kauzy Hlubuček! STAN čelí podezření. Pekelný plán?

11.07.2022 8:36 | Ze sítí

Jeden z nejznámějších a nejprestižnějších policejních útvarů v České republice se rozpadne. Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) se totiž na rozkaz ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) rozdělí na dvě části. Přípravy na odtržení mají začít příští týden. Název nového útvaru bude podle všeho Útvar proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě.

Zametení kauzy Hlubuček! STAN čelí podezření. Pekelný plán?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sliby nově nastupujících policistů a předání ocenění policistům za službu

Podle Rakušana se vznik jednotky připravoval dva roky a nebude se líbit „proruským švábům“.

„S bojem proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě to myslíme vážně. Jsem rád, že policie připravila vznik nové elitní jednotky, která se těmhle velmi aktuálním hrozbám bude naplno věnovat,“ napsal na svůj Twitter ministr vnitra a dodal, že vznik jednotky je výsledkem dvouleté práce policistů a státních zástupců v rámci skupiny REFORMA.

 

„To se nebude líbit extremistům, teroristům a různým proruským švábům, na které si právě tahle jednotka bude chtít posvítit,“ napsal ještě a ujistil, že se toto rozdělení nijak nedotkne práce NCOZ.

S tím ale nesouhlasí poslanec za ANO Jiří Mašek, který se obává odlivu lidí z NCOZ a toho, že bude velké množství kauz zastaveno. Dává to do spojitosti se skandály a vyšetřováním, kterým musí STAN právě pod vedením Víta Rakušana v současné době čelit.

 

Anketa

Jsou ceny elektřiny v ČR spravedlivé, s ohledem na mezinárodní situaci?

1%
98%
hlasovalo: 30978 lidí

„Šéf korupcí prolezlého STANu Vít Rakušan dosáhl se souhlasem premiéra svého. NCOZ nyní pocítí odliv lidí. Takže hrozí, že řada kauz půjde k ledu nebo se jejich vyšetřování protáhne. Tak vypadá v praxi ovlivňování vyšetřování kauz ministrem vnitra.“

Svoje si k tomu řekla ale i veřejnost.

„Z NCOZ se vyčlení útvar proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě. Realita je taková, že část NCOZ místo boje s organizovaným zločinem, jako je např. kauza Slepičák a spol., bude slídit po internetu a stíhat ty, kteří budou mít blbý kecy,“ obává se podobně jako poslanec Mašek např. Walter Kraft toho, že bude oslabeno vyšetřování stěžejních kauz a přednost dostane cenzura internetu.

 

Nástupu cenzury se v souvislosti se vznikem nového útvaru obává i Jana Marková.

„Takže šéf nejzkorumpovanější strany, která od svého vzniku stojí na organizovaném zločinu, a kterého Péťa Fiala udělal ministrem vnitra, nás tu hodlá zavírat a řešit, jestli jsme správně ideově ukotvení. My se opravdu vracíme do padesátých let, do doby pronásledování, zavírání nevinných lidí a vyhrožování,“ napsala na svůj Facebook a pokračovala s narážkou na sílu a vliv premiéra Petra Fialy (ODS).

„Člověk, který tam vůbec neměl být, protože polovina jeho strany a možná víc, nebyla nic jiného než zločinecká organizace dojící tento stát, tak ten teď bude kázat o tom, co je a není správné. A zůstává tam jen proto, že premiér je tak slabý (ostatní varianty si nepřipouštím), že se ho bojí (s kmotry v zádech) odvolat,“ uvedla Marková a příspěvek uzavřela tím, že očekává první politický proces.

Tématem se zabýval i server Aktuálně.cz, který k důvodům vzniku nové jednotky uvedl toto.

„Za poslední dva roky vznikla podle policie nová forma extremismu, kterou svým propojením představují dezinformátoři, odpůrci proticovidových opatření a proruští aktivisté. Nejviditelnějšími zástupci jsou Tomáš Čermák, Patrik Tušl, Pavel Zítko a Jiří Černohorský. Všechny momentálně stíhá nebo prověřuje policie.“

S tím ale nesouhlasí další diskutující na Twitteru a uvádí svoje argumenty.

„My potřebujeme speciální útvar na dezinformátory proti Covidu? To je zase gól... Když si neumíte poradit s par individui typu Tušl, jste neschopní ubožáci a nezasloužíte si být ve vládě ČR. DEMISI!!“

Dodejme, že pokud všechno půjde podle Rakušanových plánů, nový útvar by měl začít s prací od začátku příštího roku 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…