Zaostalé Česko. Aňa Geislerová napadla svou vlast

27.09.2021 8:50 | Ze sítí

Schválení stejnopohlavního manželství ve Švýcarsku se dotklo herečky Ani Geislerové. „Jsme zaostalá země. Bohužel,“ píše, protože v Česku je řada stran proti této změně. Například KDU-ČSL. Ta je pro Geislerovou nevolitelná. „Lidskost se u nás bohužel stále považuje za nadstavbu a ne za základ uvažovaní o komunitě. Nevolitelný postoj, nevolitelná strana,“ prohlašuje herečka a ptá se, kdo vlastně v Česku stejnopohlavní manželství v politice podporuje.

Zaostalé Česko. Aňa Geislerová napadla svou vlast
Foto: Repro Facebook
Popisek: Herečka Aňa Geislerová podporuje běloruskou opozici na Staroměstském náměsti

Anketa

Byla Angela Merkelová přínosem pro Evropu?

12%
81%
hlasovalo: 18985 lidí
Na pozadí volební kampaně v Česku stále probíhá diskuze o manželství stejnopohlavních párů. Lehké pozdvižení v ní vzbudil šéf lidovců Marian Jurečka, který chtěl v případném jednání o povolební vládní koalici záruku, že nebude prohlasováno. Ovšem po kritice, že kvůli něčemu takovému hodlá bránit „změně“, tedy odstavení hnutí ANO od vlády, Jurečka otočil a prohlásil, že platí dříve dohodnuté volné hlasování.

Debatu o tzv. manželství pro všechny ovšem může ovlivnit výsledek referenda ve Švýcarsku. V referendu tam pro uzákonění této možnosti hlasovalo dle agentury DPA 64,1 % všech hlasujících a návrh získal nadpoloviční většinu ve všech kantonech. Dle agentury AP se tak pro stejnopohlavní páry otevírá cesta k adopci dětí a k získání občanství po sňatku. Ne však hned, než budou dohodnuty administrativní a právní náležitosti, může uplynout ještě několik měsíců.

Právě zpráva o schválení manželství pro stejnopohlavní páry rozesmutnila herečku Aňu Geislerovou, která lituje, že v Česku toto ještě schválené není. „Jsme zaostalá země. Bohužel,“ říká. A připomenula: „U nás si křesťanská demokratická strana KDU-ČSL klade za podmínku v případném hlasováni o zákoně o manželství pro LGBT komunitu a považuje ho za nepřijatelný.“ Dodejme, že už neklade.

„Lidskost se u nás bohužel stále považuje za nadstavbu a ne za základ uvažovaní o komunitě. Nevolitelný postoj, nevolitelná strana,“ odsoudila lidovce herečka.

„A proč se otevřeně někdo nepostavil PRO? Nebo? Třeba mi něco uniklo?“ ptala se ještě herečka a byla v komentářích ujištěna, že takzvané manželství pro všechny podporují Piráti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…