Západ se prý úspěšně přizpůsobuje islámu. Stačí se podívat do Švédska

07.07.2017 10:08

Vždycky, když v Evropě dojde k nějakému teroristickému útoku, politici nabádají všechny občany, aby nepodléhali tlaku teroristů a neměnili svůj způsob života. Komentátor Lidových novin Zbyněk Petráček k tomu ovšem poznamenává, že Evropané své životy už mění, a to kvůli migrantům. Dobře je to vidět třeba ve Švédsku.

Západ se prý úspěšně přizpůsobuje islámu. Stačí se podívat do Švédska
Foto: Vít Hassan
Popisek: V jihošvédském městě Malmö

„Vůbec nejde jen o terorismus. Ten je statisticky vzato okrajový. Zásadnější jsou plíživé změny, jaké vidíme v zemích s velkými muslimskými komunitami, například ve Švédsku. Švédsko oznámilo, že příští rok se nebude konat největší hudební akce v zemi, festival Bravalla. Důvodem jsou sexuální útoky na účastnice,“ píše Petráček.

Jenže už málo kdo řekne, že za sexuálními útoky jsou mladí muži z řad migrantů či jejich potomků. Ve Švédsku se spíš řekne, že za útokem stojí muži obecně, takže by se měli umravnit všichni muži. Pokud se neumravní, teoreticky bude napříště možné uspořádat festival odděleně pro muže a ženy. A to je podle Petráčka přesně to, co by si přáli muslimové, především radikálové. Evropa se mění skrze politickou korektnost. Po oddělených hudebních festivalech mohou přijít oddělené třídy na školách, oddělené bazény a tak podobně.

„Švédský nápad s festivalem pouze pro ženy – jakkoliv je míněn provokativně – do těchto myšlenkových postupů dobře zapadá. Dokládá, jak se daří integraci. Nikoliv integraci příchozích muslimů do pravidel západní občanské společnosti, ale integraci Zápaďanů do pravidel myšlenkové pokladnice islámu, včetně důsledného oddělení pohlaví,“ uzavírá Petráček.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…