Zase ta Mrencová. Tentokrát noviny odkrývají, jak se lobbistka předvedla v Ostravě

11.08.2016 7:28

Stopy lobbistky Jany Mrencové, jejíž jméno se v posledních dnech výrazně skloňuje v souvislosti s Jihomoravským krajem a hejtmanem Michalem Haškem (ČSSD), sahají také na Ostravsko. Píší o tom dnešní Lidové noviny.

Zase ta Mrencová. Tentokrát noviny odkrývají, jak se lobbistka předvedla v Ostravě
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Mezi klienty Mrencové, jež byla nepravomocně odsouzena za korupci, patří za léta jejího působení přední politici i jiní vlivní lidé. Společně se svým partnerem Milošem Skácelem starším zanechala výrazné stopy i na Ostravsku.

Různé konference v kraji organizuje od roku 2004, kdy od tehdejšího vedení města dostala dotaci 350 tisíc korun na uspořádání nultého ročníku ekonomického kongresu. Na několika konferencích, které zde od té doby pořádala, hostoval i moravskoslezský hejtman Miroslav Novák (ČSSD).

„Moravskoslezský kraj s paní Mrencovou ani agenturou pana Skácela nespolupracoval, nespolupracuje a nemá žádný smluvní vztah,“ řekl však včera Lidovým novinám Novák. Pouze potvrdil, že byl pozván na některé konference jako host či jako vystupující. 

Na Ostravsku se přitom odehrává nejvíce aktivit Mrencové po Jihomoravském kraji. Například v roce 2012 uspořádala v Ostravě dopravní sympozium, na němž vystoupili nejen hejtman Novák, ale i starosta Ostravy-Poruby Lumír Palyza (ČSSD) či tehdejší šéf Ředitelství silnic a dálnic David Čermák. O rok později zde na Ekologickém kongresu středních škol vystoupil i tehdejší ministr dopravy Zbyněk Stanjura (ODS). 

Syn partnera Mrencové Miloš Skácel mladší také velmi často moderuje akce pořádané lobbistkou a svým otcem, a to právě včetně konferencí v Moravskoslezském kraji. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…