Zase trochu dražší Blanka. Praha neví, za co platí čtyři miliardy

06.09.2011 10:25

Současný pražský primátor Bohuslav Svoboda se pokouší srazit cenu tunelového komplexu Blanka. Ta narostla od doby, kdy jeho předchůdce Pavel Bém sliboval, že se neprodraží, o deset miliard. Na čtyři miliardy z toho navíc vůbec nejsou doklady.

Zase trochu dražší Blanka. Praha neví, za co platí čtyři miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba pražského tunelu Blanka

Čtyři z 38 miliard korun, které má Praha za Blanku zaplatit společnosti Inženýring dopravních staveb (IDS), nemají v účtech podklady. Město tudíž netuší, za co by je mělo platit. Objevila to právní analýza, kterou sepsala kancelář White & Case.

"Analýza konstatuje některá závažná zjištění, která potřebujeme s dodavateli projednat a vyřešit. A je pravda, že město nemá některá zjištění podložena dokumenty. Budeme je požadovat na jednání s dodavateli stavby," připustila podle Hospodářských novin primátorova mluvčí Tereza Krásenská.

Primátor Svoboda se pokouší přebujelou cenu za tunelový komplex snížit, proto zadal vypracování analýzy. Materiál má teď v rukou a může se od něj odrazit v rámci jednání se stavebními společnostmi. "Intenzivně vyjednáváme s hlavním dodavatelem stavby společností Metrostav a začneme vyjednávat se správcem stavby společností IDS," dodala Krásenská.

Čtěte:

V tunelu Blanka dotěžili. Stavba bude stát přes 30 miliard, uznal primátor

Účet za tunel Blanka prověří advokátní kancelář White & Case

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…