Zástupci Prahy a dodavatelé se dnes sejdou kvůli tunelu Blanka

13.03.2015 6:22

Zástupci Prahy a dodavatelských firem se dnes sejdou v rámci kontrolního dne v tunelovém komplexu Blanka. Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČCSD) tvrdí, že bude žádat harmonogram prací a výměny vodou poškozených kabelů, kvůli kterým Praha znovu odložila otevření tunelu. Teprve pak radní vyhodnotí, jak budou situaci řešit dál. Město dokonce zvažuje arbitráž proti dodavateli technologií, firmě ČKD Praha DIZ. Spor se vede o to, kdo nese za škody vinu a kdo je zaplatí.

Zástupci Prahy a dodavatelé se dnes sejdou kvůli tunelu Blanka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

Kdy tunel začne sloužit dopravě, není jasné. Důležitou dopravní stavbu, která jako součást městského okruhu vyšla na 37 miliard korun, provázejí problémy od začátku. Vedení města se loni se stavební firmou Metrostav u rozhodčího soudu přelo kvůli nezaplaceným fakturám za miliardy. Pokračuje arbitráž se správcem stavby, firmou Inženýring dopravních staveb (IDS). 
   
Výstavbu více než šestikilometrového tunelu Blanka zahájila v roce 2007 někdejší politická garnitura v čele s primátorem Pavlem Bémem (ODS). Blanka měla být otevřena v roce 2011. Proti původním předpokladům se práce prodražily zhruba o šest miliard korun. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…