Zástupci asociace podnikatelů se sejdou s premiérem Sobotkou

02.05.2014 6:30

Premiér Bohuslav Sobotka se dnes sejde se zástupci Asociace malých a středních podniků a živnostníků. Cílem schůzky bude definitivní shoda na formě podpory malého a středního podnikání. ČTK to oznámila ředitelka asociace Eva Svobodová. Představitelé podnikatelů se podle ní v uplynulých dvou měsících setkali se všemi klíčovými ministry a dohodli „jízdní řád" opatření pro podporu podnikání.

Zástupci asociace podnikatelů se sejdou s premiérem Sobotkou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

V desateru hlavních požadavků vůči státu uvádí podnikatelé například úpravu živnostenského zákona, která by mimo jiné sjednotila postup živnostenských úřadů při prokazování kvalifikace. Navrhují také, aby byla stanovena odvětví prioritní státní podpory, třeba klíčová odvětví nezbytná pro udržení zaměstnanosti. Malé firmy by také podle asociace měly mít možnost řešit insolvence formou reorganizace.

„Naše koncepce je na jednom listu papíru a nemá ambice otáčet kormidlem dějin. Žádná z posledních vlád nevydržela více jak tři roky, jsme proto struční a věcní a vycházíme z toho, co je možné v reálném čase splnit," míní předseda asociace podnikatelů Karel Havlíček. „O to důsledněji ale budeme požadovat naplnění všech úkolů," doplnil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…