Zastupitelstvo přes slib Krnáčové neprojedná okruh ani Lítačku

06.09.2016 21:01

Pražští zastupitelé na řádném jednání 15. září přes slib primátorky Adriany Krnáčové (ANO) neprojednají dostavbu Pražského okruhu ani problematiku karty Lítačka. Vyplývá to z dnes projednaného a zveřejněného programu. Slib dala primátorka zastupitelům ODS výměnou za to, že stáhli podpisy pod žádostí za svolání mimořádného zastupitelstva.

Zastupitelstvo přes slib Krnáčové neprojedná okruh ani Lítačku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová s Lítačkou

„Velmi nás mrzí, že paní primátorka nedodržela slib, který ODS dala,“ řekla ČTK předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija. „Žádám paní primátorku, aby dostála svému slibu a přesvědčila své koaliční partnery o zařazení slíbených bodů,“ doplnila. Vyjádření primátorky, která se s Udženijou na zařazení bodů dohodla v pátek, ČTK shání. O dostavbě Pražského okruhu bude primátorka ve středu jednat se zástupci vlády.

Pod žádost o svolání mimořádného jednání se na konci srpna kromě ODS podepsali i zastupitelé za TOP 09 a Piráty. Žádali projednání významných problémů Prahy. TOP 09 i Piráti na svolání schůze trvají. Páteční dohodu primátorky a Udženiji označili za podvod. Bez ODS ale nemají dostatek podpisů. Na primátorku podali stížnost k ministerstvu vnitra. Nesvoláním mimořádné schůze podle nich porušila zákon o hlavním městě Praze.

„Paní Udženija podvedla ODS, společně s primátorkou podvedly zastupitelstvo a pak primátorka podvedla paní Udženiju. Kruh se uzavřel,“ komentoval aktuální dění předseda klubu TOP 09 Václav Novotný.

V Praze vládne koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN), která má v 65členném zastupitelstvu většinu 34 hlasů. Strany koalice mají 33 hlasů, ale ke klubu ČSSD se přidala zastupitelka Monika Krobová Hášová, která původně kandidovala za TOP 09.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…