Zastupitelstvo rozdělilo 12,7 milionů korun z Fondu Ústeckého kraje

05.09.2012 15:26

Pro 41 projektů bylo na posledním zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje před krajskými volbami schválena dotace, a to v souhrnném objemu 12,7milionu korun. Mimo jiné byla zastupiteli navýšena dotace Hospicu sv. Štěpána v Litoměřicích, a to ze 100 tisíc korun na půl milionu korun. Zastupitelé se rovněž nakonec ještě rozhodli podpořit dotaci pro obec Lovečkovice na opravu střechy a příspěvek na rekonstrukci Mateřské školy v Litvínově ve výši 900 tisíc korun.

Zastupitelstvo rozdělilo 12,7 milionů korun z Fondu Ústeckého kraje
Foto: tan
Popisek: Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová (ČSSD)

„Musím ocenit zejména spontánní rozhodnutí krajských zastupitelů navýšit dotaci pro hospic v Litoměřicích, který v letošním roce nedostal zcela nepochopitelně ani korunu od ministerstva práce a sociálních věcí. Ústav, kterým za téměř dvanáct let prošlo více než 2600 nevyléčitelně nemocných klientů je jasným důkazem toho, jak potřebné a nenahraditelné sociální služby decimují vládní škrty,“ uvedla Jana Vaňhová.

Z Fondu Ústeckého kraje jsou poskytovány dotace širokému spektru žadatelů, a to jak obcím a městům, tak i občanským sdružením, obecně prospěšným společnostem, apod. na různé aktivity v rámci celého kraje, které lze považovat za významné a přínosné pro Ústecký kraj. Žádosti o příspěvek z Fondu Ústeckého kraje přijímá a administrativně zpracovává odbor strategie, přípravy a realizace projektů, který je také správcem fondu. Projekty po doporučení pracovní skupiny následně projednává a o poskytnutí či neposkytnutí příspěvku rozhoduje Rada Ústeckého kraje a následně Zastupitelstvo Ústeckého kraje.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…