Zavřeli jim školu. Chtějí se soudit s hygienou

25.09.2020 17:17

Rektor Masarykovy univerzity v Brně Martin Bareš tvrdí, že Krajská hygienická stanice v Jihomoravském kraji postupovala v rozporu se zákonem, když zakázala prezenční výuku na vysokých školách. Hodlá se kvůli tomu obrátit na soud...

Zavřeli jim školu. Chtějí se soudit s hygienou
Foto: Masarykova univerzita
Popisek: Masarykova univerzita, logo

Změní Krajská hygienická stanice Jihomoravského kraje své stanovisko a umožní osobní přítomnost studentů na přednáškách? Rektor Masarykovy univerzity v Brně Martin Bareš ji k tomu vyzval. Je totiž přesvědčen, že krajská hygienická stanice neměla právo nařídit distanční výuku. A nepůjde-li to jinak, je rektor rozhodnut dotáhnout tento spor až k soudu.

Anketa

Podporujete nový plán EU na povinnou relokaci migrantů?

2%
98%
hlasovalo: 36033 lidí

Pokud nebude KHS JMK tyto výhrady reflektovat, budeme nuceni obrátit se na soud s návrhem na zrušení tohoto opatření. Věřím však, že k vyřešení celé situace dojde již na základě našeho upozornění v dopise,“ uvedl rektor Bareš v dopise řediteli KHS JMK.

O dopise, kterým se rektor obrátil na hygieniky, informovala sama univerzita.

Hygienici nařízení vydali s odvoláním na ochranu veřejného zdraví, ale podle právníků univerzity lze zakázat stýkání osob jen v případě, že existuje konkrétní podezření, že pan XYZ by mohl šířit nějakou nemoc. A takto konkrétní podezření stanoveno nebylo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…